ATELJE 212 najavljuje pedeseto izvođenje predstave MOJA TI
Scena iz predstave, Foto: Promo

jubilej

ATELJE 212 najavljuje pedeseto izvođenje predstave MOJA TI

20. oktobra u 20h, na Sceni Mira Trailović

Objavljeno:

Predstava MOJA TI nastala je prema komadu Kako je dobro videti te opet Olge Dimitrijević, a naslov je naknadno promenjen u trenutni naslov (Moja ti).

MOJA TI (kako je dobro videti te opet, raniji naziv komada) je pobednički komad na kokursu Sterijinog pozorja za savremeni dramski tekst. Predstava Pozorišta Atelje 212 se radi u koprodukciji sa Sterijinim pozorjem i novosadska premijera se dogodila 3.juna 2017, na zatvaranju 62. Sterijinog pozorja, a premijera u Ateljeu 212 je bila 21.septembar 2017.

Komad se bavi problemom starosne, ideološke i seksualne, te rodne diskriminacije. Protogonistkinje su starice, neke od njih partizanke, komunistkinje, lezbejke, majke, svakako žene koje se u doba liberalnog kapitalizma prinuđene na borbu sa najrazličitijim muškim kulturnim rodnim normativima i primerima ideološke degradacije vrednosti za koje su se ove žene ceo život borile.

Grad u kome one žive biva rušen, nasilno pretvaran u noviji, moderniji, jeftiniji i isplativiji građevinski prostor, vrlo moguće pravno ilegalnih investitora. Privatni prostori starih žena bivaju oduzimani. Stara lica postaju smetnja, sporost i neproduktivni višak bez svrhe.

Muzika u predstavi sačinjena je od autorske muzike kompozitorke Đorđević, te od različitih citata, parafraza i referenci na poznate pesme. Rediteljski postupak je u najširem smislu zasnovan na čitanju komada kao dela epskih teatarskih praksi.

  • Rediteljka: Aleksandra Milavić Davies
  • Dramaturg: Dimitrije Kokanov
  • Kostimografkinja: Maria Marković
  • Scenografkinja: Marija Kalabić
  • Kompozitorka: Anja Đorđević
  • Uloge: Svetlana Bojković, Gorica Popović, Tatjana Bošković, Sofija Juričan, Ivan Mihailović
  • Pijanistkinja: Gorica Šutić

BONUS VIDEO: Espreso intervju - Grupa Turisti

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.