POZORIŠTE U STUDENJAKU: Ne oklevaj-improvizuj i premijera Not the right leg ove nedelje u DKSG-u
Ne oklevaj - improvizuj, Foto: Slavica Dolašević

NAJAVA

POZORIŠTE U STUDENJAKU: Ne oklevaj-improvizuj i premijera Not the right leg ove nedelje u DKSG-u

U utorak 16. oktobra, četvrtak 18. i petak 19. oktobra u Velikoj sali Doma kulture Studentski grad

Objavljeno: 16.10.2018. 10:04h
 • 1

„Ne oklevaj! Improvizuj!“ nije predstava nastala po dramskom tekstu već je njen sadržaj zasnovan na nizu vežbi improvizacije. Improvizacije su instinktivne spontane igre u kojima učesnici, koriste svoju maštu da bi se igrali i kreirali šta god požele. Sve što glumci budu izvodili na sceni, nastaće upravo tog trenutka pred prisutnom publikom bez ikakve prethodne pripreme. Dijalog, priču, likove i radnju zajedničkim angažmanom kreiraće sami učesnici (glumci) kroz razvijanje improvizacije.

Ovo je projekat studenata Glume Fakulteta dramskih umetnosti, klasa vanrednog profesora dr umetnosti Srđana J. Karanovića. Predstava će se odigrati u utorak 16. oktobra od 20h.

 • Igraju: Brankica Sebastijanović, Jelisaveta Karadžić, Bogdan Bogdanović, Ivana Dudić, Miloš Đurović, Iva Kevra, Dušan Matejić, Stefan Radonjić, Anita Stojadinović
 • Autor i moderator: Srđan J. Karanović
 • Cena ulaznice 200 dinara.

 

Not the right leg
Not the right leg foto: Promo

 

U četvrtak, 18. oktobar u 20h na Kamernoj sceni Velike sale, Otvoreno pozorište & Cirkusfera & Tri groša odigraće premijerno predstavu "Not the right leg"

Predstava je autobiografski solo performans Danke Sekulović, cirkuske akrobatkinje suočene sa profesionalnom povredom. Opisuje proces oporavka i sve ono što on nosi, postavljajući ključno pitanje da li je povređeno izvođačko telo i dalje funkcionalno izvođačko telo? Odgovoriti na ovo pitanje znači i baviti se pitanjem habitualnog tela, radničkog tela i njegove upotrebne itržišne vrednosti. Takođe znači baviti se telom boli i zadovoljstva, bolesnim telom, ali i fascinantnim akrobatskim telom, prelepim i grotesknim u isti mah.

 

 

Predstava pripada i dokumentarističkom i lutkarskom i telesnom i plesnom i cirkuskom pozorištu, i tvrdoglavo ne mrda iz metateatralnog konteksta, dosledno se držeći autobiografske perspektive. Ovo je predstava koja govori o kršenju ograničenja izvođačke zone komfora, ali i o potencijalima i nagonu tela za igrom. Ovo je topla, vesela, iskrena predstava za sve generacije.

 • Autor i izvođač: Danka Sekulović
 • Kompozitor i izvođač: Branko Džinović
 • Scenografija: Karkatag Kolektiv
 • Kostim: Senka Radivojević
 • Lutke: Lana Rakanović
 • Art direkcija i fotografija: Slavica Dolašević
 • Režija: Ana Popović

 

 

Projekat su podržali: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Francuski institut i Teatroskop, Cité Internationale des Arts, Prince Claus Fund, Magacin u Kraljevića Marka

Narednog dana u isto vreme, održaće se i prva repriza predstave.

Cena ulaznice za reprizu je 200 dinara. Broj mesta ograničen.

 

BONUS VIDEO: Espreso intervju - Grupa Turisti

 

(Espreso.rs)

 

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media