NAJBOLJA GLUMICA NA POZORIŠNOM FESTIVALU U MINSKU: Gordana Đokić osvaja publiku širom sveta
Mlada glumica Gordana Đokić prvu nagradu "Zlatni list" za najbolju glumicu osvojila je na Mećavniku prošle godine, Foto: Privatna arhiva

predstava galeb

NAJBOLJA GLUMICA NA POZORIŠNOM FESTIVALU U MINSKU: Gordana Đokić osvaja publiku širom sveta

Čehovljev Galeb je diplomska predstava u klasi profesora Milana Neškovića i Andreja Sepetkovskog, Akademije umetnosti u Beogradu

Objavljeno: 14:59h

Gordana Đokić, diplomirana glumica sa Akademije umetnosti, dobitnica je dve nagrade za ulogu Maše u predstavi Galeb. Prvu nagradu "Zlatni list" za najbolju glumicu festivala dobila je na festivalu Mećavnik na Mokroj Gori 2017. godine, a drugu na pozorišnom festivalu "Teatralny Koufar" u Minsku u Belorusiji krajem septembra ove godine. Na festivalu u Minsku dodeljene su još dve nagrade, i to za najbolju režiju i za najbolju mušku ulogu, koju je poneo glumac Miloš Lazarov.

- Kada sam dobila svoju prvu nagradu istovremeno sam dobila i najveće kritike. Ovoga puta su se umesto kritika desila neka životna previranja u meni samoj i puštam da vidim kom putu će me odvesti. Drago mi je da je moj klasić, sjajni glumac i partner Miloš Lazarov takođe dobio nagradu. I koliko god da nagrade deluju laskavo ja bih bila srećnija i sigurnija kada bih više igrala - rekla je Đokićeva za "Espreso".

foto: Privatna arhiva

Predstava Galeb, Antona Pavlovića Čehova je diplomska predstava u klasi profesora Milana Neškovića i Andreja Sepetkovskog Akademije umetnosti u Beogradu, koja je za godinu dana imala 13 izvođenja na sceni "Petar Kralj" Ateljea 212, a zatim na Novoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta. Pre toga je imala i učešće na tri festivala, Art okupacija u Somboru, Trema festu u Rumi i Jesenjem pozorišnom festivalu na Mećavniku.

foto: Privatna arhiva

O predstavi:

Predstava "Galeb" govori o malim, običnim ljudima, promašenim životima, uskraćenosti, bolnoj uzaludnosti, o željama koje nikada neće biti zadovoljene. Ova priča o ranama, paradoksima i lažima bila je pogodan okvir za tumačenje čoveka i njegovih slabosti koje su istovremeno i duhovite i tragične. Ekipa se bavila odgonetanjem pojma komedije. Poznatu Čehovljevu melanholiju obojili su farsom.

foto: Privatna arhiva

Bonus video:

GLOSSY LIČNO Shamso 69

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.