Gradi se NOVA DVORANA i OTVARAJU NOVA RADNA MESTA: direktor Narodnog pozorišta NAJAVIO ZAPOSLENJE ZA 40 LJUDI
Foto: Nemanja Pančić

nova radna mesta

Gradi se NOVA DVORANA i OTVARAJU NOVA RADNA MESTA: direktor Narodnog pozorišta NAJAVIO ZAPOSLENJE ZA 40 LJUDI

Direktor nacionalnog teatra, Dejan Savić, kaže da ovoj kući "nedostaju ljudi"

Objavljeno:

Direktor Narodnog pozorišta Dejan Savić izjavio je danas na konferenciji za novinare da u ovom pozorištu trenutno ima 40 upražnjenih radnih mesta i da se čeka prestanak zabrane zapošljavanja u javnom sektoru kako bi se pomenute pozicije otvorile.

Naime, i pored teške situaciju u državi i društvu uopše, ova kulturna ustanova radi u plusu, što je jako pohvalno.

Ne da nam je potrebno, mi imamo četrdeset upražnjenih mesta. To su radna mesta potpuno različitih profila: umetničkih jako malo, zapravo, do prevashodno neumetničkih zanimanja, u tehnici, u administraciji. To su radna mesta u okviru naše sistematizacije koja su nam POTREBNA, apostrofirao bih: BALET, ORKESTAR i HOR, koji takođe nisu kompletni i zbog toga imamo određenih problema - rekao je Dejan Savić za portal Espreso.

Dirigent i direktor Narodnog pozorišta
Dirigent i direktor Narodnog pozorišta foto: Dragana Udovičić

Direktor je bio optimističan i uveren da će se situacija pozitivno rešiti, uz pomoć države i da će pozorište uskoro funkcionisati sa potpunim kadrovskim kapacitetima:

U najavi je ukidanje ili ublažavanje ili transformisanje uredbe o zabrani zapošljavanja, pa se svi nadamo, ne samo Narodno pozorište, nego sve institucije kulture, i uopšte ceo javni sektor, da će onda moći da se nešto uradi i na tom polju - istakao je direktor.

Da će Narodno pozorište doživeti procvat u narednom periodu, dokazuje i najava izgradnje NOVE DVORANE Narodnog pozorišta, kod "Staklenca", koja će, po rečima našeg sagovornika, biti dostupna svim onim gledaocima "koji su tražili kartu više". Kako saznajemo, dvorana će imati i podzemni parking.

Da zavisi od nas, mi bi smo već imali tu dvoranu, ali to zavisi i od planova države i od planova grada Beograda.

A vidimo da je Beograd uopšteno jedno veliko gradilište, da se tu sa velikim uspehom realizuju razni dobri projekti za ovaj grad.

Verujem da već na jesen možemo da očekujemo da će jedan o prioriteta, a to je upravo izgradnja Dvorane Narodnog pozorišta, dobiti na zamahu: teren će se raščišćavati, pristupiće se nekim prvim radovima.

Znam pouzdano da je već raspisan projektni konkurs za realizaciju regulisanja i saobraćaja uopšte cele površine Trga republike, u novom ruhu i u novom izgledu.

Inače, nova jubilarna sezona u Narodnom pozorištu krenuće 1.oktobra, a najavljeno je da će biti posvećena domaćim stvaraocima.

BONUS VIDEO: Glossy lično - Jala Brat i Buba Corelli: Ovo niste SIGURNO znali o njima

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.