PRVI PUT SAM IZDAO U ZAGREBU: Miki Manojlović iskreno o prvoj ljubavi, demokratiji, glumi... (VIDEO)
Miki Manojlović, Foto: Fonet

intervju za jutarnji

PRVI PUT SAM IZDAO U ZAGREBU: Miki Manojlović iskreno o prvoj ljubavi, demokratiji, glumi... (VIDEO)

Gluma mu nije zanimanje. To je za Manojlovića pitanje života i smrti

Objavljeno: 14:47h

Naš poznati glumac Miki Manojlović nedavno je sa predstavom "Kralj Lir" gostovao u narodnom pozorištu u Zagrebu, a tom prilikom je za "Jutarnji" dao zanimljiv intervju.

On je govorio o svemu pomalo: o politici, o ratu u kojem se krvavo raspala bivša država, o demokratiji, o prvim ljubavima, o veri, njegovom odnosu sa Zagrebu...

Manojlović kaže da njegova ljubav sa Zagrebom, koja je obostrana, traje jako dugo. Još od dana kada je bio mlad i zaljubljen, ali je ipak od te ljubavi pobegao, i to u strahu od braka.

- Imao sa 20,21 godinu. To ovi glupani ne shvataju, ali nisam bio dovoljno hrabar, pobegao sam od braka - ispričao je i dodao:

- A da jesam, ko zna kojim bi putem moj život krenuo..!

Tvrdi da inače nije sklon izdajama. Ni privatno, niti u poslu. Stvari i uloge su dolazile njemu, nije imao potrebu izdavati ni sebe ni druge, da bi dobio uloge. Politiku prati, ali ne opsesivno, posmatra je. Zanimljiv mu je temperament Italijana i njihovog živopisnog parlamenta. Demokratiju smatra najsavršenijim oblikom političkog delovanja koji je potpuno nesavršen.

Gluma mu nije zanimanje. To je za Manojlovića pitanje života i smrti, pitanje egzistencije u filozofskom smislu, i tog vraga treba uhvatiti za rep, ispričao je za "Jutarnji". Gluma je više od života, smatra. Ona je i život i smrt u jednom. A teatar ima veliku moć da promijeni čoveka, barem na dva-tri sata koliko traje predstava.

- Malo, ali dovoljno - zaključuje Manojlović...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/ Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.