Kako je Branko Kockica od velikog heroja postao veliki negativac? (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter/Dejan Jovanović @Kantakuzin

to više nije isti čovek

Kako je Branko Kockica od velikog heroja postao veliki negativac? (FOTO) (VIDEO)

Njegova emisija „Kocka, kocka, kockica” obeležila je detinjstvo mnogih od nas, uspeo je da nas nauči stvarima koje nisu uspeli mame, tate, bake, deke, pa nam zato teško i pada što moramo da kažemo da nas je razočarao

Objavljeno: 21:16h

Baš na jučerašnji dan 1974. godine emitovana je prva epizoda emisije koju su obožavali klinci širom bivše Jugoslavije. „Kocka, kocka, kockica” je proslavila Branka Milićevića (71), ali je i on proslavio nju. Zapravo, postali su jedno.

Način na koji je „tatatatirce” podučavao svemu i svačemu do sada niko nije umeo da ponovi, a klincima se nije obraćao kao deci već je sa njima razgovarao kao sa drugarima. Zbog toga su ga mnogi najviše i voleli, a pesmica „U svetu postoji jedno carstvo” i danas je himna mališana. Nažalost, Branko Kockica je od jednog heroja postao njegova sušta suprotnost.

foto: Marina Lopičić

To je na svojoj koži osetila novinarka Žana Gauk koja je prilikom susreta sa njim doživela veliko razočaranje i upitala se u kakvog se čoveka Branko to pretvorio? Ili je takav oduvek bio?

Želela je da porazgovara sa herojem svog detinsjtva, čovekom koji ju je toliko puta nasmejao tokom osamdesetih kada je ona odrastala. A pitanje koje mu je postavila njena koleginica, ne obazirući se na situaciju da je dobrano kasnio na zakazani intervju, bilo je sasvim normalno: „Branko, da li je danas teže zasmejati decu s obzirom na to da im je dostupno mnogo medija?”.

To pitanje, ma koliko bezazleno izgledalo, u njemu je probudilo razjarenu zver.

Kakva su to glupa pitanja? To je glupo. Kako ja mogu da kažem da li je lakše ili teže. Vi umišljate da sam ja pedagog. Ja sam samo glumac. Ja nikoga nisam nasmejavao ni učio. Imao sam tekst pred sobom i to sam čitao. Nikoga nisam vaspitavao. Šta da ti na to odgovorim, u pič… materinu – odgovorio joj je.

foto: Marina Lopičić

Blaga jeza nas obuzima na ovih nekoliko rečenica njegovog odgovora. Ne želimo da poverujemo da je to bio onaj naš Branko Kockica. Novinarka je čak pokušala da skrene temu, uvidevši da je nešto krenulo po zlu (i to ne njenom krivicom), pa je počela priču o obrazovnom programu nekada i sada.

Ne znam, neću da odgovorim. Morao bih da napadnem vlast, a ja sam Vladin službenik. Eto, neka ti odogovor bude da ne znam. Odgovori ti meni. Šta bi mi odgovorila na tu glupost? Zaista nemam vremena. Mene je dolazak na ovaj festival unakazio – rekao je Milićević, piše Noizz

Obe novinarke su, nažalost, shvatile da Branko Kockica ne postoji. U pitanju je fitkivni lik, a Branko Milićević je imao samo zadatak da ga tumači. Možda je samo imao loš dan, ko zna.

Samo, sve bi bilo malo bolje da je makar i intervju odglumio. Ipak je on samo bio jedan glumac čiji lik Branka Kockicu ćemo zauvek voleti. A onog drugog, Branka Milićevića, radije bismo da zaboravimo.

(Espreso.co.rs/Noizz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.