NOVA PALJBA PO RTS: Prenos oralnog seksa dva muškarca izazvao gađenje, kontroverzna predstava od 24h prepuna eskplicitnih scena digla Srbiju! (FOTO)
Foto: Fonet/Marija Oković

neki nisu razumeli, a neki jesu

NOVA PALJBA PO RTS: Prenos oralnog seksa dva muškarca izazvao gađenje, kontroverzna predstava od 24h prepuna eskplicitnih scena digla Srbiju! (FOTO)

Mnogi su ljuti zbog toga što je predstava prenošena na Javnom servisu

Objavljeno:

Predstava Jana Fabra "Olimp" kojom je počeo 51. Bitef, privukla je veliku pažnju javnosti u Srbiji. U početku zato što traje 24 sata bez prestanka, ali sad i zato što u njoj ima scena u kojima potpuno goli muškarci igraju "sirtaki".

I to nije sve. Trenutak u kom jedan muškarac drugom liže anus, uz prenos na RTS-u, izazvao je razne komentare.

foto: Fonet/Marija Oković

Ova predstava je privukla najeću pažnju javnosti kada najavljeno da će gostovati na Bitefu te da traje 24 sata, a bavi se grčkom mitologijom.

- To je prva izabrana predstava, ali je prva i zato što je uslovila ceo koncept, oličen u sloganu "epik trip": epsko-mitska građa, epsko trajanje, epsko kao pripovedanje, trip (putovanje) u izvorište naše civilizacije, ali i trip kao omamljenost, dionizijski duh i ono najbitnije do čega nas ova predstava izvesno dovodi - katarza u duhu 21. veka - najavio je selektor i umetnički direktor Bitefa Ivan Medenica za "Blic".

Neke scene koje su se videle u ovom dvadesetčetvoročasovnom pozorišnom spektaklu, koji svoje izvorište ima u antičkim tragedijama, izazvale su bujicu komentara, od veoma duhovitih do onih veoma besnih.

Izgleda da je mnogima za sve kriv RTS koji se usudio da direktno prenosi golišave scene, pogotovo one eksplicitne, koje možete pogledati OVDE.

- "Olimp" je specifična stvar, funkcioniše na više nivoa, zahteva i neko predznanje. Festivalska predstava. Ako vas vređa, promenite kanal - napisala je na tviteru Staša Koprivica, pozorišni reditelj, dramski pisac i scenarista.

Publika je tokom prethodnih 18 sati bila uglavnom budna, neki su sinoć zadremali na sat-dva na sedištima u Velikoj sali dok je predstava trajala, a oni iscrpljeniji smestili su se u posebne boksove za spavanje.

foto: Fonet/Marija Oković

Pojedini su šetali hodnicima kako bi se rasanili i pratili predstavu na video bimu.

Glumci su imali dve paute po oko sat vremena u kojima su spavali na bini umotani u bele vreće za spavanje.

(Espreso.co.rs / Izvor: Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.