IZVIŽDAN MIKI MANOJLOVIĆ: Skandalozno zatvaranje Sterijinog pozorja!
Foto: Zorana Jevtić

burne reakcije

IZVIŽDAN MIKI MANOJLOVIĆ: Skandalozno zatvaranje Sterijinog pozorja!

Publika odbila da primi nagradu, a Manojlović odgovorio da mu ne dobacuju kako se brane Srbija i kultura

Objavljeno:

Ceremonija zatvaranja 62. Sterijinog pozorja u subotu uveče prošla je bez slavlja dobitnika, jer prvi put u istoriji festivala nisu dodeljene nagrade za najbolju predstavu, tekst i glumačka ostvarenja.

Žiri je odlučio da dva priznanja odu u ruke svim učesnicima, ali i publici, koja je odbila da ga primi.

foto: Reuters

- Samo smo sedeli i gledali. Nismo glumili. Ne znamo šta nas je snašlo - bili su neki od povika iz gledališta.

Žiri festivala, koji su činili Predrag Miki Manojlović, Aleksandar Popovski, Nikita Milivojević, Isidora Žebeljan i Emina Elor, imao je spreman odgovor za neočekivanu reakciju.

- Mnoge predstave su počinjale s mikrofonom, pa su nadjačale publiku. Nemojte meni govoriti kako se brani zemlja. Odluku smo doneli jednoglasno - rekao je u ime žirija Miki Manojlović u Srpskom narodnom pozorištu, što je publika izviždala.

Jedina nagrađena predstava na 62. Pozorju je „Na Drini ćuprija“, po motivima dela Ive Andrića, u režiji i adaptaciji Kokana Mladenovića, i izvođenju Srpskog narodnog pozorišta, koja je osvojila tri priznanja publike, kritike i lista Dnevnik.

Odluka žirija i dalje je glavna tema na društvenim mrežama, a žiri je jednostavno mogao da saopšti da ni za jednu od priznanja nije bilo većine. Mogli su da saopšte da novac namenjen za to ide u humanitarne svrhe. Ipak, morali su da dodele nagrade nekom, makar i Kokanu, a ovako ne poštuju tuđi rad i zalaganje.

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.