Bitlsi i Princ kakve nikada niste čuli: Body percussion show u Rexu (VIDEO)
Foto: Promo

Alice in WonderBand

Bitlsi i Princ kakve nikada niste čuli: Body percussion show u Rexu (VIDEO)

Nastup dvojca Alice in WonderBand održaće se u Kulturnom centru Rex u subotu 11. februara, sa početkom u 21 čas. Cena karte: 200 dinara
Objavljeno: 20:24h

Koncert - predstava dvojca Alice in WonderBand, koji koriste samo svoje telo kao instrument proizvodeći zvuk body percussion tehnikom i glasom, održaće se u Kulturnom centru Rex u subotu 11. februara, sa početkom u 21 čas.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Body percussion je umetnost udaranja sopstvenog tela u cilju proizvođenja različitih ritmičkih zvukova. Svaki pokret tela podrazumeva određenu aktivnost naših mišića i kostiju. Koristeći specifične pokrete, body percussion utiče na jačanje određenih delova tela, i na taj način utiče na reflekse, pažnju i brzinu reagovanja na različite zahteve iz naše okoline.

Body percussion u kombinaciji sa pevanjem je tehnika disocijacije, uz pomoć koje polaznici uče da uspešno obavljaju nekoliko potpuno različitih zadataka u isto vreme. Osim toga, orkestracija - stvaranje muzike u grupi, kao jedan od načina primene body percussion-a, doprinosi razvoju veština komunikacije i smanjenju anksioznosti u komunikaciji sa drugim ljudima, i posledično, jačanju samopouzdanja i samopoštovanja.

Premijera predstave bila je na prošlodišnjem Festivalu uličnih svirača u Podgrađu. Alice in WonderBand je orkestar koji pleše. Služi se glasom i tehnikom body percussion, u kojoj je telo ritmički instrument. Izvodi sopstvene aranžmane Smaka, Bitlsa, Princa, starih narodnih, kao i autorskih, pesama.

Muziku izvode Marko Dinjaški i Ana Vrbaški. Predstavu je režirala Višnja Obradović.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.