Ovo je najbolja hrvatska pozorišna predstava, a režirao ju je reditelj iz Beograda!
Foto: Promo

gostovanje

Ovo je najbolja hrvatska pozorišna predstava, a režirao ju je reditelj iz Beograda!

Tragediju "Hinkeman" u izvođenju Zagrebačkog kazališta mladih, koja se bavi krizom muškosti, odnosno krizom identiteta muškarca u Nemačkoj posle Prvog svetskog rata, možete pogledati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta 24. januara
Objavljeno: 22:13h

Predstava "Hinkeman", po motivima ekspresionističke drame nemačkog književnika Ernsta Tolera, u režiji Igora Vuka Torbice, beogradskog reditelja mlađe generacije, i u izvođenju glumačkog ansambla Zagrebačkog kazališta mladih, gostovaće na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu u utorak 24. januara sa početkom u 19.30 časova.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Predstava je višestruko nagrađivana na raznim festivalima u Hrvatskoj i regionu ("Gaveline večeri" u Zagrebu, "Infant" u Novom Sadu, Jugoslovenski pozorišni festival u Užicu…), a nedavno je dobila i nagradu Hrvatskog glumišta za najbolju dramsku predstavu u celini, a Rakanu Rušaidatu je za interpretaciju naslovne uloge pripala Nagrada za najbolju glavnu mušku ulogu.

U predsavi igraju: Rakan Rušaidat, Mia Biondić, Frano Mašković, Doris Šarić Kukuljica, Dado Ćosić, Petar Leventić, Jasmin Telalović, Vedran Živolić, Marica Vidušić, Milica Manojlović, Nađa Perišić Radović, Milivoj Beader i Ozren Grabarić.

foto: Promo

Tragedija u tri čina koju je Toler, istaknuti antifašista čije se književno delovanje ne može odvojiti od političkog, napisao za vreme boravka u zatvoru 1922. godine, bavi se idejom krize muškosti, odnosno krizom identiteta muškarca, koju metaforički izjednačava sa stanjem u Nemačkoj posle Prvog svetskog rata.

Dramaturg je Katarina Pejović, scenograf Branko Hojnik, kostimograf Doris Kristić, a muziku su komponovali Alen i Nenad Sinkauz.

Predstava je premijerno izvedena 7. novembra 2015. godine.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.