Biti il ne biti: Beogradski Hamlet gostuje u Zagrebu (FOTO)
Foto: Promo JDP

jdp u hnk

Biti il ne biti: Beogradski Hamlet gostuje u Zagrebu (FOTO)

U predstavi "Hamlet" Jugoslovenskog dramskog pozorišta nedavno sa velikim uspehom gostovala i u Ljubljani
Objavljeno: 14:03h

Predstava "Hamlet" Vilijama Šekspira u režiji Aleksandra Popovskog 10. januara će biti izvedena na sceni Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu, saopštilo je Jugoslovensko dramsko pozorište (JDP).

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U predstavi "Hamlet", koja je nedavno sa velikim uspehom gostovala u Ljubljani, naslovnu ulogu tumači Nebojša Glogovac. U podeli su i Jasna Đuričić, Jovana Stojiljković, Bojan Dimitrijević, Nikola Rakočević, Vlasta Velisavljević, Goran Šušljik, Miloš Samolov i Boris Milivojević.

JDP i HNK su, posle tri decenije, uspostavili saradnju razmenom predstava. U najznačajnijem pozorištu u Hrvatskoj, beogradsko JDP je gostovalo sa "Uobraženim bolesnikom" u režiji Jagoša Markovića u januaru prošle godine, a na sceni "Ljuba Tadić" JDP-a u junu 2015. je izvedena predstava "Vučjak" Miroslava Krleže u režiji Ivice Buljana.

Dramaturg je Goran Stefanovski. Scenografiju potpisuju NUMEN i Ivana Jonke. Kostimograf je Maria Marković, a kompozitor Kiril Džajkovski. Za scenski pokret bila je zadužena Sonja Vukićević, a za scenski govor Ljiljana Mrkić Popović.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.