32. Beogradski džez festival od 26. do 30. oktobra! (FOTO)
Foto: Promo

DŽEZ ZVEZDE!

32. Beogradski džez festival od 26. do 30. oktobra! (FOTO)

Pod sloganom "PLANETA DŽEZ / PLANET JAZZ" nastavlja da predstavlja nove tendencije u džez muzici iz svih krajeva sveta...
Objavljeno:

U dobro poznatom formatu glavnog i ponoćnog programa, koji će se održavati u prostoru Doma omladine Beograda, ove godine čak dva koncerta četiri velike džez zvezde biće održana u Sava Centru.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U programskom smislu dalje trasiramo pravac džez inovacija, postavljen prošle godine: otkrivamo publici novonastalu Planetu Džez, na kojoj se on nadahnuto svira u svakom njenom kutku, ali ne zaboravljamo ni velikane ovog muzičkog pravca, na čijem stvaralaštvu mlade nade nalaze inspiraciju za džez 21. veka.

Najstariji i međunarodno najpriznatiji srpski džez festival, omiljen među domaćom publikom, u svom 32. izdanju predstavlja tendenciju globalizacije u džez muzici, sa nekim od najboljih novih autora sa svih strana sveta, koji kreiraju njegov zvuk u ovom milenijumu, kao i nekoliko odabranih legendi koje su udarile temelje savremenom shvatanju džeza. Svake godine postavljamo sebi nove zadatke i više ciljeve, sa namerom da u našoj sredini predstavimo vrhunske umetnike, šireći uticaj najdugovečnijeg srpskog džez brenda po celoj Planeti. Uprkos godinama trajanja, duhom smo sve mlađi i aktuelniji, a to najbolje potvrđuje naša verna publika, koja se podmlađuje iz godine u godinu, po čemu smo jedinstveni u Evropi.

Ovih 7 veličanstvenih istraživača će sledeće sedmice hodati ulicama Beograda! (FOTO)

foto: Promo

BDŽF u svom 32. izdanju trajaće redovnih pet dana. Ove godine u glavnom programu u Domu omladine Beograda stavljamo poseban naglasak na muzičare koji dolaze iz latinskih zemalja, iz Italije, Španije, Portugala, Brazila, Kube,te Francuske - radi se o izuzetno živim scenama koje odavno imaju svoju autentičnost, a odakle nam poslednjih godina dolaze najuzbudljivije inovacije u savremenom džezu i nekolicina najosećanijih novih autora. U ponoćnom programu, obratili smo pažnju na novu skandinavsku školu, te ćemo našoj publici predstaviti najboljih savremene sastave iz Norveške, Danske, Švedske i prvi put sa Islanda.

Sve je spremno za put oko Planete Džez na 5 dana, kroz 21 nastup umetnika iz 17 zemalja sveta!

Ulaznice se mogu kupiti preko Eventim mreže i na blagajnI „Sava Centra”. Cena ulaznica u pretprodaji je od 500 do 2000 dinara, cena kompleta za glavni program je 4.450 dinara, dok je cena kompleta za program dve večeri u „Sava Centru” 2.500 dinara.

Osnivač i pokrovitelj Beogradskog džez festivala je Grad Beograd, koji je 2007. godine uvrstio BDŽF u manifestacije od posebnog značaja. Tradicionalno, BDŽF će i ove godine imati podršku brojnih ambasada i inostranih kulturnih centara, kao i drugih pokrovitelja.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.