NOVINAR I MUZIČKI KRITIČAR PETAR LUKOVIĆ O BENDU ŽELJKA MITROVIĆA „THE MONX“ i saradnji sa Skaj Viklerom!
Foto: Promo

hit

NOVINAR I MUZIČKI KRITIČAR PETAR LUKOVIĆ O BENDU ŽELJKA MITROVIĆA „THE MONX“ i saradnji sa Skaj Viklerom!

Željko Mitrović je prihvatio interesantnu opkladu i izazov od strane muzičke zajednice Srbije - da za 30 nedelja napiše, isproducira i snimi videe za 30 pesama. Treća po redu jeste duet pesma sa Skaj Viklerom „Dodaj mi Fank“, a evo šta je eminentni novinar i kritičar Petar Luković o njoj rekao.

Objavljeno:

Sudbina svršenog studenta Mašinskog fakulteta u Beogradu, Petra Lukovića, ipak nije bila da konstruiše manometre, već da se lati pera i ostavi snažan pečat od 1976. kada je počeo kao novinar „Duge“ pa sve do danas.

Kao politički i rok kritičar pisao je za mnoge jugoslovenske novine i časopise kao što su „Džuboks“, „Mladost“, „Polet“, „Nedelja“, „Nedeljna Dalmacija“, „Politika“, „Oslobođenje“, „Vjesnik“, „Rok 82“, „Rok“...Nekadašnji glavni i odgovorni urednik uglednog portala „E-novine“, a trenutno njegove autorske tekstove možemo ćitati na regionalnom portalu „XXZMAGAZIN“.

Petar Luković
foto: Promo

Petar Luković ovog puta dao je svoju muzičku kritiku najsvežijem domaćem fank-rok zvuku, odnosno najnovijim saradnjama benda Željka Mitrovića „The Monx“ i Đorđa Miljenovića – Skaj Viklera, na pesmama „Dodaj mi Funk“ i „Laž“.

Željko Mitrović je prihvatio interesantnu opkladu i izazov od strane muzičke zajednice Srbije - da za 30 nedelja napiše, isproducira i snimi videe za 30 pesama. Treća po redu jeste duet pesma sa Skaj Viklerom „Dodaj mi Fank“, a evo šta je eminentni novinar i kritičar Petar Luković o njoj rekao:

Skaj Vikler
foto: Promo

„ Posle toliko godina, pojava projekta „Monx feat. Wikluh Sky“ pod kreativnim vođstvom Željka Mitrovića, konačno donosi autentičnu funk ideologiju u tehnološki superiornoj produkciji. Pesma „Dodaj mi funk“ poseduje sve neophodne elemente žanra; bogati instrumentarijum, sočni ritam, žestoke duvače, soulful vokale i vanredne bas egzibicije basiste Mitrovića koje povremeno podsećaju na Marcusa Millera ili Victora Wootena toplinom i posebice tehnikom. Čvrsta rock podloga otvara prostor za zavodljivu melodiju i neodoljivu potrebu da se pleše; ovo nije nikakav fusion ili jazz-rock mix, već funk stvoren po autentičnim principima blistave svirke, moćnog ritma i soul eksplozije, koje donose lepršavu razdraganost i neobuzdano veselje. Groovy! „

Četvrta po redu pesma Željkovog benda „The Monx“, jer dobre stvari zaslužuju svoju katarzu, je ponovo saradnja sa večitim buntovnikom i pesnikom ulice Skaj Viklerom, pod imenom „Laž“. A Petar Luković je dao sledeću muzičku kritiku:

željko Mitrović
foto: Promo

„Za razliku od pesme „Dodaj mi funk“ koja kao brzi voz udara slušaoca hipnotičkim ritmom, numera „Laž“ je muzički komplikovanija, mnogo više jazzy, s naglašenim soul pasažima i inteligentnim klavijaturama koje donose retro dah sedamdesetih godina. Međuigra ritam sekcije i vokala stvara opuštenu cool-atmosferu u kojoj do izražaja dolaze efektni detalji, poput duvačkih upada ili efektnih bas linija, što čitav ugođaj izdiže na nivo instrumentalne maestralnosti i perfekcije. Konačno, ova je pesma dokaz da termin „funk“ nije jednoznačna šema; naprotiv, naglašena emocionalost i sposobnost da se energija primeni na ovakav up-tempo, govori o vrhunskim muzičarima čije se uživanje i radost mogu gotovo fizički osetiti. Funky funk, definitivno!“

Fank kao kreativni izazov za mnoge muzičare širom sveta, našao svoje muzičko utočište u bendu „The Monx“ gde sa virtuoznim muzičarima u narednim nedeljama ima tendenciju da dobije svoju najblistaviju formu!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.