KUDA IDE OVAJ SVET?! BBC zabranio EMITOVANJE najpopularnije BOŽIĆNE PESME svih VREMENA! Razlog je PE*ER!
Takođe je izbačen čitav stih: "You’re an old slut on junk" dok se u ranijim emitovanjima na BBC-u reč "slut" (drolja) cenzurisala, Foto: Printscreen

dokle više?

KUDA IDE OVAJ SVET?! BBC zabranio EMITOVANJE najpopularnije BOŽIĆNE PESME svih VREMENA! Razlog je PE*ER!

Ovde je izbačena reč "faggot" koja je u engleskom pogrdan izraz za homoseksualce

Objavljeno:

BBC je najavio da na svom glavnom radijskom programu Radio 1 ove godine neće puštati originalnu verziju popularne božićne pesme "Fairytale of New York" u izvođenju The Poguesa i Kirsti Mek Kol.

To su obrazložili tvrdeći da neke od reči u pesmi mogu biti uvredljive slušaocima, a posebno su istakli kako bi mlađa publika mogla biti osetljiva na omalovažavajuće izraze vezane za rod i seksualnost.

Umesto toga, puštaće izmenjenu verziju koju je ranije izvela Kirsti Mek Kol.

Za sve one koji ipak žele slušati originalnu verziju, koja se od 1987. redovno nalazi pri vrhu top liste božićnih pesama, ona će biti puštana na njihovom drugom programu (Radio 2), a na ostalim programima će DJ-evi moći sami izabrati koju verziju žele puštati u program.

"Svesni smo da se pesma smatra božićnim klasikom i nastavićemo puštati pesmu, ali naše će radio-stanice same izabrati koju verziju žele pustiti, zavisno o tome koja je relevantnija za njihovu publiku", rekao je portparol BBC-ja.

U pesmi ipak neće biti previše izmena. Umesto originalnih stihova: "You cheap lousy faggot" osetljivi će slušaoci imati priliku čuti verziju sa stihovima: "You’re cheap and you’re haggard". Ovde je izbačena reč "faggot" koja je u engleskom pogrdan izraz za homoseksualce.

Takođe je izbačen čitav stih: "You’re an old slut on junk" dok se u ranijim emitovanjima na BBC-u reč "slut" (drolja) cenzurisala.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.