RADOMIR MIHAILOVIĆ TOČAK DOBIO NAGRADU ZA ŽIVOTNO DELO
Foto: Snimak ekrana Youtube

domaća muzika

RADOMIR MIHAILOVIĆ TOČAK DOBIO NAGRADU ZA ŽIVOTNO DELO

Treća godišnja dodela nagrada GODUM, koju organizuje Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije, biće održana 28. oktobra u Velikoj sali Ateljea 212 u Beogradu. Piše: Maja Cvetković / RTS

Objavljeno: 17:23h

U odnosu na prethodne godine i ispunjene sale razlika će biti u tome što će ovogodišnja dodela nagrada biti održana onlajn, bez prisustva zvanica i kolega.

Povodom toga u Udruženju ističu da su, uz puno promišljanja i uz konsultacije sa ovogodišnjim sponzorima a pre svega zbog ovogodišnjih dobitnika, ipak doneli odluku da održe kontinuitet dodele prestižnih priznanja ali bez uobičajenog koktela i druženja i uz poštovanje svih mera predostrožnosti.

Nagradu za životno delo će ove godine dobiti proslavljeni gitarista i frontmen grupe „Smak“, Radomir Mihailović Točak.

Najbolja rok grupa 2019. je „Riblja čorba“, nagrada za pop muziku pripašće grupi „S.A.R.S", najbolji džez sastav je „Kvartet Dragan Ćalina", a nagradu za najbolje mlade snage dobija grupa „Buč Kesidi". Udruženje će uručiti i nekoliko povelja zaslužnim pojedincima i udruženjima.

Dobitnici povelja za izuzetan doprinos razvoju bluz, džez i rok muzike su: Dragan Marković Mare, Ivan Makragić, Vlada Marić, „Multimedija mjuzik", „Nort siti", Organizacija za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora „PI" i SOKOJ.

Na GODUM manifestaciji će biti dodeljene i povelje SOKOJ za najemitovanija dela.

U sferi džeza nagradu će odneti pesma Perdao koju izvodi „Vasil Hadžimanov bend" sa Senkom i Biserom Veletanlić, a zanimljivo da su, u oblasti popa i roka, ponovo nagrađene pesme Milimetar Željka Joksimovića i Lutka, sastava „S.A.R.S".

Prijatelji Godum 2020 manifestacije su ove godine Organizacija za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora „PI", Ministarstvo kulture Republike Srbije i SOKOJ.

Dodela GODUM nagrada će moći besplatno da se prati posredstvom društvenih mreža i Jutjuba u odloženom terminu.

Bonus video:

espreso.co.rs/rts.rs


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.