Serijal „Džez za Dž“ počinje 10. oktobra u Domu omladine
Foto: Promo

najava koncerta

Serijal „Džez za Dž“ počinje 10. oktobra u Domu omladine

Ciklus besplatnih koncerata „Džez za Dž“ počinje novu sezonu od 10. oktobra nastupom Kvarteta Časlava Šehovića u Domu omladine Beograda, kao koncept upoznavanja publike sa savremenom srpskom džez scenom.

Objavljeno: 15:34h

Dom omladine Beograda nastavlja koncept upoznavanja publike za savremenom srpskom džez scenom, kroz serijal besplatnih koncerata “DŽEZ ZA DŽ” koji je započet 2013. godine.

Jednom nedeljno, u redovnom terminu matinea subotom od 13 časova, posetioci će od 10. do 31. oktobra imati priliku da čuju kvalitetne domaće džez izvođače. Pored održavanja pažnje javnosti o delatnosti Beogradskog džez festivala i podrške domaćoj džez sceni, ovaj ciklus koncerata ima za cilj i negovanje dobrog muzičkog ukusa i stvaranje nove džez publike, posebno među mladima.

Koncerti serijala Džez za Dž održavaju se subotom od 13 časova, na Platou Milana Mladenovića ispred DOB-a, a u slučaju kiše, nastupi će biti u Centralnom holu.

Posetioci će od 10. do 31. oktobra imati priliku da slušaju značajne domaće džez izvođače, pri čemu je cilj ovog ciklusa stvaranje nove džez publike, posebno među mladima, i pruža podršku domaćoj džez sceni.

Zbog situacije sa koronavirusom, za sada je odložen „Beogradski džez festival“ u svom 36. izdanju za decembar, tako da je ovo jedan od načina da se premosti period do velike muzičke smotre.

Muzički serijal je započet 2013. godine, i po osnovnoj zamisli, održava se jednom nedeljno, kao matine termin od 13 časova.

Osmo izdanje serijala Džez za Dž 10. oktobra otvoriće Kvartet Časlava Šehovića, novi bend na domaćoj sceni, sastavljen od učenika džez odseka Muzičke škole „Stanković“.

Na repertoaru će biti čuvene kompozicije legende džeza Majlsa Dejvisa, kao i Henka Moblija, Džona Skofilda i drugih.

Kvartet je imao više nastupa na džez festivalima u Beogradu i Pančevu, na manifestaciji „Dani evropske baštine“ i „Džez u podne“ upravo na sceni DOB-a.

Sastav čine: Ljudmila Korobova (klavijature), Grigorije Avramović (gitara), Milija Paunović (kontrabas) i Časlav Šehović (bubnjevi).

Specijalni gost na koncertu biće njihov profesor i mentor, trubač Ivan Radivojević.

Bonus video:

espreso.co.rs/tanjug


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.