MILOŠ ZUBAC, SIN PESNIKA PERE ZUPCA objavio album akustičnog bluza ‘Hazarske’, na stihove iz zabranjene zbirke oca
Foto: Bandcamp

sveže

MILOŠ ZUBAC, SIN PESNIKA PERE ZUPCA objavio album akustičnog bluza ‘Hazarske’, na stihove iz zabranjene zbirke oca

Novosadski kantautor Miloš Zubac objavio je novi album akustičnog roots bluesa pod naslovom ‘Hazarske’. Sedam od devet pesama na albumu nastale su na stihove njegovog oca, velikog srpskog i jugoslovenskog pesnika Pere Zupca, iz zabranjene zbirke "Hazarske pesme".

Objavljeno: 16:06h

“Hazarske” su jedinstven album na domaćojj sceni – i po kontekstu i po stilskom opredeljenju. Miloš Zubac, koji je već radio sa stihovima svoga oca, srpskog i jugoslovenskog barda Pere Zupca (1945), za ovaj album odabrao je liriku iz svojevremeno zabranjene očeve knjige “Hazarske pesme”, koja je početkom devedesetih godina političkom odlukom bila povučena iz prodaje i od koje je ostao samo jedan odštampani primjerak. Tim stihovima, Miloš je pridružio i svoje stihove, kao i jednu pesmu svog velikog prijatelja, zagrebačkog kantautora Ivana Škrabea.

foto: Bandcamp

Stilski, album je jedinstven primer dominantno akustičnog roots bluesa s mnogo slajda i pustinjačkog ambijenta, a da je otpevan na srpskom jeziku. Međutim, ima na albumu i elektrike i full band tretmana, a celokupnu zvučnu sliku postavio je, aranžirao i produkcijski potpisao Milovan Đuđić Jimi, Milošev stari saradnik iz godina kada su zajedno svirali u Prkosu Drumskom. Jimi koji inače vodi The Petting Blues Band i koji slovi za jednog od najosobenijih i najboljih blues-rock gitarista u ovim krajevima, odsvirao je dosta instrumenata na albumu i ostavio snažan lični pečat na svim pesmama. Osim Jimija i drugih saradnika, u snimanju je učestvovala i Miloševa šestogodišnja kćerka Mej.

Album Miloša Zupca "Hazarske" možete preslušati ovde

Bonus video:

espreso.co.rs/ravnododna.com


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.