Ponoćni koncert orkestra Muzikon 25. septembra na terasi Kvake 22
Foto: Promo

Najava koncerta

Ponoćni koncert orkestra Muzikon 25. septembra na terasi Kvake 22

Orkestar Muzikon, nakon uspeškog koncerta u Botaničkoj bašti, 25. septembra održaće ponoćni koncert „Midnight Makes Sense“ na terasi Kvake 22, sa početkom u 23.30 časova, a vrata su otvorena od 22 časa. Zbog epidemioloških mera broj posetilaca je ograničen na 50.

Objavljeno: 20:18h

Orkestar Muzikon organizuje još jedan koncert koji se poigrava sa formom izvođenja klasične muzike, koja pronalazi svoje mesto na različitim mestima, u različito vreme.

Pod otvorenim nebom, bez osvetljenja, publika će moći da čuje dela Prokofjeva, Šostakoviča, kao i kompoziciju Maje Bosnić za muzičare sa telefonima – The Upgrade (…u izmišljenoj čekaonici iz ne tako daleke budućnosti), najavljuju organizatori.

Program:

S. Prokofiev – Vision Fugitives, D. Shostakovich – Chamber Symphony, M. Bosnić – The Upgrade (2017).

Maja Bosnić (1985, Srbija) je kompozitor eksperimentalne konceptualne muzike iz Beograda. Privlače je apsurdna rešenja, ograničene mogućnosti, neočekivani raspleti, tretiranje instrumenata kao „redi-mejd” objekata i tretiranje svakodnevnih predmeta kao muzičkih instrumenata. Doktorirala je kompoziciju u klasi profesora Rodžera Redgejta na Goldsmiths univerzitetu u Londonu (Velika Britanija).

Piše muziku za različite ansamble, orkestre, elektroniku i višemedijske projekte i njene kompozicije su do sada izvođene na umetničkim i muzičkim festivalima, među kojima su: Impuls (Austrija), CTM Festival, The International Summer Courses for New Music Darmstadt, The Festival of Young Artists Bayreuth (Nemačka), Muzika ovde i sada, Međunarodna tribina kompozitora, Aprilski susreti, KOMA – Kompozicije mladih autora (Srbija), International Youth Arts Festival u Kingstonu na Temzi, Forum kompozitora u Londonu (Velika Britanija), Sites + Subjects u Plovdivu (Bugarska), Timsonia 2018 festival nove muzike u Temišvaru (Rumunija) i Dilijan akademije za novu muziku na Mikonosu 2019 (Grčka), gde je njenu kompoziciju izveo znameniti ansambl za novu muziku Klangforum Wien.

Njena dela su izvođena su na više mesta u Evropi i podržana od strane Ministarstva kulture i informisanja Srbije, Sekretarijata za kulturu grada Beograda, Goethe-Institut u Beogradu, udruženja Urban Inkubator i Evropske kulturne fondacije.

Dobitnik je stipendija Fonda za mlade talente Ministarstva za omladinu i sport Republike Srbije (2008/09– 2012/13), festivala Donaueschinger Muziktage 2014, kao i stipendije In memoriam Iannis Xenakis Delian Academy for New Music.

Kako se dodaje, projekat je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Srbije u oblasti savremenog stvaralaštva za 2020. godinu.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.