UMRO ČOVEK KOJI JE STVORIO JEDNU OD NAJPOZNATIJIH PESAMA NA SVETU: Nema ko je nije pevao (VIDEO)
Nema ko je nije pevao, Foto: Printscreen/Youtube

VELIKI GUBITAK

UMRO ČOVEK KOJI JE STVORIO JEDNU OD NAJPOZNATIJIH PESAMA NA SVETU: Nema ko je nije pevao (VIDEO)

Bell je 1964. godine osnovao grupu Jazziacs sa svojim bratom Robertom ‘Kool’ Bellom i prijateljima Spikeom Mickensom, Denisom Thomasom, Rickyem Westfieldom, Georgom Brownom i Charlesom Smithom

Objavljeno:

Grupa Kool & The Gang bila je jedan od najpopularnijih fank pop grupa 70-tih godina čiji se hitovi i dan danas mogu čuti na plesnim podijumima širom sveta. Bend je tokom karijere osvojio dva Gremija i sedam American Music Awards. U svojim najboljim danima imali su čak 25 top ten R’nB hitova, devet Top Ten pop hitova i čak 31 zlatni i platinasti album. Ronald ‘Khalis’ Bell umro je iznenada u svojoj 68. godini u svom domu na američkim Devičanskim ostrvima. Uzrok smrti za sada nije otkriven.

Bell je 1964. godine osnovao grupu Jazziacs sa svojim bratom Robertom ‘Kool’ Bellom i prijateljima Spikeom Mickensom, Denisom Thomasom, Rickyem Westfieldom, Georgom Brownom i Charlesom Smithom. Grupa mijenja ime u Kool & The Gang 1969. godine u kojoj je Ronald Bell bio motor grupe koja je izvodila mešavinu funka, soula i R’n’B-a, te autor brojnih hitova grupe kao što su „Celebration“, „Jugle Boogie“, Cherish“, „Summer Madness“, „Open Sesame“ itd. Tijekom karijere su objavili 24 albuma sa brojnim hitovima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Nacional.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.