RADE ŠERBEDŽIJA SUTRA SPREMA PRAVU POSLASTICU ZA SVOJE POŠTOVAOCE - U društvu sa još jednim asom
Foto: Željka Dimić

sveže

RADE ŠERBEDŽIJA SUTRA SPREMA PRAVU POSLASTICU ZA SVOJE POŠTOVAOCE - U društvu sa još jednim asom

Kompozicija je nastala u saradnji sa kolegom Huseinom Hasanefendićem Husom tokom vanrednog stanja u doba korone, kada su se dva prijatelja družila u domu Šerbedžije u Hrvatskoj

Objavljeno: 20:10h

Glumac, muzičar, pesnik i književnik Rade Šerbedžija objaviće sutra novi singl i spot "Eto pjesma".

Emitovanje pesme biće upriličeno na Naxi radiju u Beogradu, dok će spot biti prikazan na hrvatskoj televiziji CMC TV iz Zagreba, od 19 sati u Vestima.

Kompozicija je nastala u saradnji sa kolegom Huseinom Hasanefendićem Husom tokom vanrednog stanja u doba korone, kada su se dva prijatelja družila u domu Šerbedžije u Hrvatskoj.

Ova pesma je zapravo prvi zvaničan singl koji sa Hasanefendićem realizuje kao kompletan autor - napisao je muziku, tekst i aranžman, i upravo sa tom numerom Šerbedžija najavljuje novi studijski album.

Glumac, pevač i muzičar bio je veoma vredan i aktivan tokom doba korone i zaključavanja u kuće, tako što je na svojoj Facebook stranici svaki dan emitovao po jedan video prilog muzike ili recitovanja čuvenih naslova, i na taj način je još više približio sebe vernoj publici.

Ti video klipovi su onda osvanuli i na YouTube platformi, i Šerbedžija ih je snimao iskreno, spontano, iz duše, kroz više od 40 nastavaka.

Šerbedžija je na ovogodišnjim 71. Dubrovačkim letnjim igrama osvojio nagradu Orlando za ulogu Džordža u predstavi Ko se boji Virdžinije Vulf? Pozorišta Ulysses na Brionima i Beogradskog dramskog pozorišta, koja se igra već skoro godinu dana, ali je bila "na pauzi" od marta zbog pandemije korona virusa.

Diskografska kuća Croatia Records objavila je CD i Blu-ray Rade Šerbedžija & Zapadni kolodvor @ HNK Zagreb.

Bonus video:

espreso.co.rs/tanjug


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.