DEBI HARI KAO HIPI CURA: Njen prvi album kao prateći vokal benda The Wind in The Willow (1968)
Debi Hari 1968/1978, Foto: Discogs

raritet

DEBI HARI KAO HIPI CURA: Njen prvi album kao prateći vokal benda The Wind in The Willow (1968)

Ovaj album je krajnje nepravedno ostao upamćen kao prvi album koji je snimila Debi Hari, ali zapravo, sa sadašnje vremenske distance, zvuči podjednako dobro kao neki od najboljih acid rock albuma tog razdoblja.

Objavljeno: 11:39h
Vladimir Marković

The Wind in the Willows je američki bend u kom je Debi Hari bila prateći vokal. Bend je dobio ime po knjizi britanskog pisca Keneta Grejma (Kenneth Grahame) "Vetar u vrbama", klasičnom delu dečije literature.

foto: Discogs

Jedini album, naslovljen imenom benda The Wind in the Willows (1968, Capitol Records LP2956) dospeo je na mesto 195 na tadašnjim top listama. Nedugo nakon zaključka da nisu uspeli da postignu komercijalni uspeh ni kritičko priznanje, bend se razišao.

Članovi benda bili su:

Wayne Kirby – vokali, kontrabas, klavir, harpsikord, orgulje, vibrafon

Ida Andrews – flauta, basun, pikolo flauta, zvonca, vokali

Peter Brittain – solo gitara, vokali

Paul Klein – vokali, gitara

Deborah Harry – vokali, tambura, daire, ručne činele

Anton Carysforth – bubnjevi

Steve "Marvello" DePhillips – bas, vokali

Freddy – duhovni savetnik

Muzički producent: Artie Kornfeld – đembe, konge, "ptica", veoma veliki bas bubanj

foto: Discogs

Već sledeće godine producent albuma, Artie Kornfeld, postao je muzički producent festivala Vudstok. Debi Hari je u međuvremenu radila kao sekretarica, go-go plesačica u diskoteci i Plejbojeva zečica (konobarica u Plejboj klubu) a 1974 pristupila je bendu The Stillettoes i nekim drugim bendovima. Kada je Kris Stajn pristupio bendu The Stillettoes, Debi se smuvala s njim, ofarbala kosu u plavo napustili su Stillettoes i osnovali bend Blondie, prema nadimku koji je Debi dobila od muškaraca na svakom koraku nakon što se ofarbala u plavo.

Što se tiče benda The Wind in the Willows, oni su snimili i drugi album koji nikada nije objavljen, a trake su misteriozno nestale. Na drugom albumu, Debi Hari je napisala i jedan tekst za pesmu "Buried Treasure".

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.