Stiže nam Cat Power: Velika zvezda amerikane po prvi put u Srbiji (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Facebook/ Cat Power

jedna i jedina

Stiže nam Cat Power: Velika zvezda amerikane po prvi put u Srbiji (VIDEO)

Jedna od najvažnijih zvezda amerikana zvuka nastupiće na solo koncertu u nedelju 11. septembra od 20:30 časova, u Domu omladine Beograda
Objavljeno: 17:54h

Američka alternativna zvezda Chan Marshall, slavna pod umetničkim imenom Cat Power, predstaviće na svom prvom gostovanju u našoj zemlji program koji predstavlja presek njene cele, bogate karijere.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Cat Power se pojavila sredinom devedesetih kao izuzetno talentovana kantautorka čiji je jedinstven, senzualan glas, ostajao u uspomeni svakom ko bi ga jednom čuo. Njena mešavina folka, bluza i panka, sa duboko proživljenim poetskim tekstovima, impresionirala je jednako publiku, kritičare i druge muzičare. Posle nekoliko cenjenih albuma za manje nezavisne izdavače, od kojih je vrhunac “Moon Pix” (1998.), Cat Power dobija šansu da objavi izdanje za uglednu kuću Matador, projekat koji ju je doveo do globalne prepoznatljivosti: “You Are Free” (2003.). Ova impresivna kolekcija nežnih pesama, na kojoj su gostovale takve veličine kao što su Eddie Vedder (Pearl Jam) i David Grohl (Foo Fighters), ostavila je dubok utisak širom sveta, definitivno lanisrajući Cat Power kao model delikatne trubadurke za nova vremena.

Intervju, bend Herz: Treba imati herca za RnR u Srbiji, a mi smo mu izašli na crtu! (FOTO) (VIDEO)

Novi svet digitalne komunikacije kao da je tražio ovakvu preosetljivu umetnicu, da na jezik emocija prevede sve nove međuljudske nedoumice. Sledeći autorski CD, “The Greatest” (2006.) doneo je pravi trijumf kroz nove kreativne pomake, okretanje ka soul muzici i otkrivanje mnogobrojnih inspiracija koje stoje u korenu muzičkog sveta Cat Power. Konačan proboj među velika autorska imena američke muzike ovog vremena zabeležen je na izdanju “Sun” (2012.), njenom prvom koje je dospelo među deset najprodavanijih ploča na Billboard listi.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.