BIJONS JE PODELILA NOVI VIDEO ALBUM BLACK IS KING - u slavu crne boje kože
Foto: Wikipedia

sveže

BIJONS JE PODELILA NOVI VIDEO ALBUM BLACK IS KING - u slavu crne boje kože

Zasnovan na muzici za "Kralja lavova: Poklon", novi projekat uključuje imena kao što su JAY-Z, Kelly Rowland, Naomi Campbell, Lupita Nyong’o i drugi.

Objavljeno: 18:25h

Bijons je objavila novi video album ”Black Is King” u saradnji sa kanalom Disney+.

Sama je osmislila, napisala, režirala i producirala čitav projekat, u kojem se, osim nje, pojavljuju i Džej Zi, Keli Rouland, Naomi Kembel, Tina Nouls Loson, Lupita Njongo, i mnogi drugi.

Black is King je zasnovan na muzici iz Diznijevog live action rimejka filma Kralj lavova (u kojem je Bijons takođe i pozajmila glas odrasloj Nali). U filmu se smenjuju scene plesa sa kadrovima iz filma Kralj lavova, snimcima crnačkih porodica širom sveta i sekvencama u kojima Bijons priča o svom generacijskom duhovnom putovanju. U saopštenju za javnost se kaže da Black is King predstavlja pouke iz Kralja lavova adaptirane kako bi bile prijemčivije savremenim mladim kraljevima i kraljicama u potrazi za svojim krunama, te da ovaj video projekat slavi iskustvo i živote svih tamnoputih ljudi. Film je sniman u Njujorku, Los Anđelesu, Južnoj i zapadnoj Africi, Londonu i Belgiji. Osim Bijons, estetici su doprineli i režiseri Emanuel Adjei, Blic Bazavule, Pjer Debušer, Ibra Ake, Dikajl Rimaš, Jake Nava i Kvasi Fordjur. Pre filma izašao je i dokumentarac o snimanju istog, praćen Bijonsinim novim singlom “Black Parade”, koji je simbolično objavljen 19. juna, na dan kada se obeležava kraj robovlasništva u SAD.

Prošlog meseca, Bijons je dobila i nagradu za humanitarca godine, za svoj filantropski doprinos. Podržala je i otvoreno pismo koje je sastavila njena majka, a u kojem se zahteva od američkog Senata da zaštiti glasačka prava svih građana, posebno onih tamne puti.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.