U Londonu održan eksperimentalni koncert sa fizičkom distancom - evo šta su zaključili
Foto: Facebook

koncert

U Londonu održan eksperimentalni koncert sa fizičkom distancom - evo šta su zaključili

Eksperimentalni koncert održan je u londonskom klubu Klapam grand, a pred publikom, koja je bila razmeštena po standardima fizičke distance, nastupio je Frenk Tarner.

Objavljeno: 22:33h

Svega dvesta ljudi prisustvovalo je koncertu u dvorani koja u normalnim okolnostima prima 1.250 posetilaca.

Menadžerka dvorane Eli Vulf izjavila je da je taj pilot-projekat koji trenutno zastupa vlada potpuno neisplativ za slične koncertne prostore.

''To ne može da bude budućnost koncerata i to ne može da bude budućnost za klubove i dvorane'', izjavila je ona i dodala, ''Ovaj koncert finansijski nije pokrio ni osnovne troškove rada prostora, čak i pre nego što je honorar benda dodat na listu troškova.''

Frenk Tarner je izjavio da mu je to bio prvi pošten nastup u poslednja četiri meseca opisavši ga:

''Čudno, emotivno veče" – rekavši medijima pre koncerta da mu je teško da kaže da je ovo pobeda, jer nastupa pred manje od petine posetilaca, koliko ih inače staje u taj klub.

Eli Vulf je dodala da je Tarnerov nastup bio sjajan i kako je bilo lepo opet videti publiku u dvorani, ali teško da je “bila oduševljena što je konačno organizovala koncert".

Izjavila je potom da ovaj eksperiment nije urodio plodom i da se koncertna industrija ne može osloniti na nešto što nije održivo i da će, po svoj prilici, ako se ne nađe bolje rešenje, svi mali koncertni prostori jednostavno morati da zatvore svoja vrata zauvek.

Bonus video:

espreso.co.rs/headliner.rs


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.