THE ROLLING STONES objavili neobjavljenu pesmu ‘Scarlet’ (1974), u kojoj gostuje DŽIMI PEJDŽ (LED ZEPPELIN)
Džimi Pejdž i Kit Ričards, Foto: Print Screen Youtube

sveže

THE ROLLING STONES objavili neobjavljenu pesmu ‘Scarlet’ (1974), u kojoj gostuje DŽIMI PEJDŽ (LED ZEPPELIN)

Nakon što su The Rolling Stones otkrili da će njihov klasik ‘Goats Head Soup’ doživeti reizdanje i predstavili dosad neobjavljenu pesmu ‘Criss Cross’, svetu su danas pružili još jedan davno snimljeni muzički dragulj. Reč je o pesmi ‘Scarlet’, koja je snimljena 1974. godine i u čijem su kreiranju učestvovali Rik Greč i Džimi Pejdž.

Objavljeno: 22:54h

“Sećam se da smo se našli u istom studiju kao i Led Zeppelin. Imali smo rezervisan termin za snimanje nakon njih, baš su bili na odlasku kad je Džimi odlučio da ostane. Nije nam bila namera da napravimo zajedničku pesmu, želeli smo da to bude nekakav demo, samo da možemo da osetimo muziku. Na kraju je rezultat bio vrlo dobar, a s imenima koja su učestvovala u tom procesu, bila bi šteta da to ne ugleda svetlo dana”, otkrio je Kit Ričards.

Reizdanje albuma „Goats Head Soup” možemo očekivati 4. septembra, a biće dostupno u više formata, uključujući četvorostruko CD izdanje i vinilni boks set. Obožavaoci će na deluks reizdanju imati priliku da čuju deset bonus pesama, među kojima će se uz “Scarlet” i “Criss Cross” naći i još jedna neobjavljena pesma „All The Rage”.

Boks setovi će sadržati i „Brussels Affair”, živi album sa petnaest pesama snimljen 1973. godine za vreme koncerta u Belgiji. Na izdanju će se naći klasici poput „Tumbling Dice”, „Midnight Rambler” i „Jumping Jack Flash”. Uz navedena muzička iznenađenja, dostupna će biti i ekskluzivna knjiga od 100 stranica koja će sadržati fotografije i eseje čiji su autori Ian Mek Ken, Nik Kent i Deril Izli.

Album „Goats Head Soup” objavljen je 1973. godine i ostvario je veliki uspeh. Na izdanju se našla balada „Angie”, koja je sastavu osigurala najveći komercijalni uspeh do tad. Uz nju, na „Goats Head Soup” našle su se „Dancing With Mr. D” i „Doo Doo Doo Doo Doo (Heartbreaker)”, koje su se tokom godina istakle kao pravi rok klasici.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.