NISU JE NATERALI NA LEČENJE OD PIĆA: EJMI VAJNHAUS UMRLA JE NA DANAŠNJI DAN - Setimo se njenog beogradskog koncerta
Foto: Wikipedia/Rama

in memoriam

NISU JE NATERALI NA LEČENJE OD PIĆA: EJMI VAJNHAUS UMRLA JE NA DANAŠNJI DAN - Setimo se njenog beogradskog koncerta

Ejmi Vajnhaus, poznata je po velikom hitu "Rehab" u kome peva upravo o onome što joj se i desilo na današnji dan - "Pokušavaju da me nateraju da idem u riheb (bolnicu za lečenje ovisnosti o alkoholu), a ja kažem: Ne, ne, ne". Odbila je da ide na lečenje i umrla je od trovanja alkoholom u 27. godini života.

Objavljeno: 12:58h

Ejmi Džejd Vajnhaus rođena je u Londonu 1983 u siromašnoj radničkoj porodici jevrejskog porekla - njen otac bio je taksista a majka apotekarka. Već sa 12 godina osnovala je svoj prvi bend, a sa 13 je izbačena iz škole zbog lošeg ponašanja i prvog pirsinga u nosu. Sa 20 godina objavila je svoj prvi album "Frank" koji je dobio veoma dobre kritike, ali drugim albumom "Back to Black" postigla je svetski uspeh i osvojila pet Grejmija.

Pretposlednji nastup u svojoj karijeri Ejmi Vajnhaus održala je 18. juna 2011. u Beogradu, ako se to može nazvati održanim koncertom. Bila je strahovito pijana i nije mogla da se seti tekstova pesama, pa je stajala ispred mikrofona i smeškala se dok je bend svirao njene pesme.

Britanski tabloid The Sun pisao je da Ejmi uopšte nije želela da izađe na pozornicu, ali njeni telohranitelji su je potpuno dezorijentisanu naterali da odradi koncert

- Nije htela da peva i pravila je scene dok je pokušavala da pobegne svojim telohraniteljima. To je bilo grozno gledati, bilo je očigledno koliko joj je bila potrebna pomoć - izjavila je za The Sun beogradska pevačica Zoe Kida, članica benda Zemlja gruva, koja je nastupila kao predgrupa te večeri.

Nakon nekoliko bezuspešnih pokušaja da otpeva bar jednu pesmu, njen prateći bend je svirao do kraja, dok je pevačica to ispratila smejanjem i igrom.

Ejmi Vajnhaus je umrla u 27. godini života, 23. jula 2011. godine. Nađena je mrtva u svojoj kući u Londonu. Kasnije je objavljeno da je Ejmi Vajnhaus umrla od trovanja alkoholom.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.