UMRLA LEGENDA AMERIČKE MUZIKE: Šlog ubio Čarlija Danijelsa (VIDEO)
Foto: Wikipedia

in memoriam

UMRLA LEGENDA AMERIČKE MUZIKE: Šlog ubio Čarlija Danijelsa (VIDEO)

Autor i izvođač pesme ‘Devil Went Down to Georgia’ Čarli Daniels (Charlie Daniels) umro je od moždanog udara u 83. godini života. Poruke ljubavi prema ovom čoveku poznatom po svojoj muzici i političkom aktivizmu, posebno protiv Hilari Klinton, preplavile su društvene medije.

Objavljeno: 10:25h

Njegov izdavač Don Murry Grubbs, potvrdio je smrt u ponedeljak. Kantri pevač ostavio je za sobom suprugu i sina, Hejzel i Čarlija Danielsa mlađeg. .

Daniels je najpoznatiji po hitu iz 1979: ‘Devil Went Down to Georgia. Pre tog hita bio je poznat kao studijski muzičar koji je sarađivao sa Bobom Dilanom, Leonardom Koenom i Ringom Starom. On je čak i koautor Elvisovog hita iz 1968 ‘It Hurts Me.’

Poslednjih godina, Daniels je postao poznat javnosti po nečem drugom osim muzike, jer je koristio svoj Tviter nalog da piše o samoubistvima ratnih veterana i da podrži policiju.

Daniels je često kritikovao Hilari Klinton i često je tvitovao “Bengazi neće otići nikuda! (Benghazi ain’t going away!)” i često je komentarisao kako je bivša državna sekretarka Klinton rukovodila po zlu čuveni napad na Amerikance u Libiji 2012 u kom je poginulo četvoro građana SAD.

Danielsov aktivizam doneo mu je mnogo hvale od konzervativaca.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.