HEAVY METAL MUZIKA RASTERUJE NAJEZDU SKAKAVACA U NEPALU I INDIJI
Foto: Wikipedia

bizarno

HEAVY METAL MUZIKA RASTERUJE NAJEZDU SKAKAVACA U NEPALU I INDIJI

Kako piše austrijski dnevni list Kurir, nepalski ministar poljoprivrede i stočarstva Ghanshyam Bhusal izjavio je da njegovo ministarstvo sastavlja kompilaciju heavy metal muzike pomoću koje će rasterivati velike rojeve skakavaca koji napadaju poljoprivredne useve. Sličan metod već se uveliko koristi u susednoj Indiji.

Objavljeno: 18:39h

Na konferenciji za medije u nedelju u Sindulimadiju, ministar Ghanshyam Bhusal rekao je da ministarstvo prikuplja heavy metal muziku i priprema kompilaciju koja može da rastera jata skakavaca. Bhusal je dodao da će ministarstvo poslati i novčanu pomoć ako lokalno stanovništvo ne bude moglo da kontroliše skakavce.

Ministarstvo poljoprivrede plaća 100 nepalskih rupija (oko 86 dinara) za kilogram ulovljenih skakavaca, mrtvih ili živih, što je izvor prihoda za siromašne i decu.

Govoreći o muzici i pesmama koji su korisni za kontrolu najezde skakavaca, ministar Bhusal je rekao: “Telefonom mi je rekao moj brat koji živi u Australiji da pesme i muzika mogu biti vrlo efikasni za kontrolu najezde skakavaca koji pustoše naša polja i prete izazivanjem gladi među populacijom.” Takođe je rekao da će se uskoro pripremiti smernice o tome šta će ministarstva, država i lokalno stanovništvo morati da urade za kontrolu skakavaca.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.