DŽONIJU ŠTULIĆU POLICIJA PLENI AUTO… ON VIČE IZ KREVETA: “NEKA GA REŽU POPOLA, TO JE SAMO HRPA LIMA” I OPET ZASPI
Grupa Azra, Boris Leiner sasvim desno, Foto: Wikimedia

memoari

DŽONIJU ŠTULIĆU POLICIJA PLENI AUTO… ON VIČE IZ KREVETA: “NEKA GA REŽU POPOLA, TO JE SAMO HRPA LIMA” I OPET ZASPI

Jedan od najvećih bubnjara bivše Juge i nezaobilazna figura novog talasa Boris Leiner je ovih dana objavio autobiografiju “Sve bio je ritam”.

Objavljeno: 16:09h

Ova atipična autobiografija, dostupna u svim knjižarama, pisana je kao niz anegdota u kojima Leiner iznosi živopisne detalje iz svojeg života i bogate muzičke karijere, koju je, između ostalog, gradio u bendovima Azra, Šo!Mazgoon i Vještice. Ovo je priča o Džoniju Štuliću i dva pandura koju je ekskluzivno preneo Jutarnji.hr.

foto: Promo

"Jutro je započelo kišom. Teški oblaci od vlage zapinjali su o vrhove kuća. Tipičan nizozemski dan. Okrenuo sam se u krevetu na drugu stranu. Nije pomoglo. Osjećaj nostalgije bio je jači. Otužno mljackavi okus u ustima. Već je druga godina kako smo u Utrechtu. Zaželio sam se Zagreba… A onda je moj drijemež razbudio reski zvuk zvona. Otvorio sam. Dvojica policajaca su mi nešto govorila na nizozemskom. Zvučalo je kao da imaju vrući krumpir u ustima, grach grothe… Prešli smo na engleski. Pitali su čiji je to auto ispred kuće – bez registracijskih tablica. Tu je luksuznu limuzinu, Peugeot 604, diplomat Johnny kupio za hrpu love godinu dana ranije od našeg čovjeka.

foto: Wikimedia

Zvao se Franc i bio je gitarist benda Cadillac 66 u Frankfurtu. Sada, kad mu je registracija istekla, trebalo je po novu potegnuti u Njemačku. Bio bi to veliki i skupi štrapac, i Johnnyju se nije dalo.

Pa je zato Franc došao u Utrecht i skinuo tablice.

Policajci su došli s ultimatumom da auto registriramo u Utrechtu ili ga odvoze na otpad, gdje će ga prepiliti na dva dijela. Sa zanimanjem su iščekivali efekt svojih riječi na mene, no ja sam im ravnodušno odgovorio: “Samo malo, da pitam gazdu”. Ušao sam u Johnnyjevu sobu. Spavao je snom pravednika. Probudio sam ga, a on je pospano procijedio: “Neka ga režu popola, bemti auto!” Okrenuo se na drugu stranu i nastavio spavati. Pandurima sam hladnokrvno prenio: “Prepilite ga na dva dijela!”

U nevjerici su se pogledali, a onda je jedan od njih gotovo plačnim glasom zavapio: “Ali, čovječe, stvarno ćemo ga prepiliti! Šteta tako skupog auta!”. Odmahnuo sam: “Ma to je samo hrpa lima…”. Otišli su zbunjeno vrteći glavama… Čuo sam ih kako komentiraju: “Baš su šašavi ovi Balkanci”.

espreso.co.rs/jutarnji.hr

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.