Besplatan put u Veneciju za filmofile
Foto: Promo

festival

Besplatan put u Veneciju za filmofile

Takmičenje u kom se filmofilima pruža šansa da posete neke od najprestižnijih filmskih festivala u Evropi nastavlja se 10. juna i trajaće do 12. avgusta.

Objavljeno: 11:31h

Novi krug evropskog filmskog izazova poziva učesnike da tokom 10 nedelja odgledaju 10 evropskih filmova, uloguju se na europeanfilmchallenge.eu, postave fotografiju kao dokaz da su film odgledali i sakupljaju bodove. Svaki evropski film donosi im 4 boda dok se svaka različita platforma nagrađuje sa 3 poena. Platforma može biti bioskop, filmski festival, tv kanal, VoD platforma ili bilo koji legalan vid prikazivanja.

Največi filmofil ili osoba sa največim brojem bodova u ovom krugu osvaja putovanje na filmski festival u Veneciji. Shodno situaciji izazvanoj virusom COVID19, ukoliko dođe do otkazivanja festivala ili putovanje u Italiju ne bude moguće u datom trenutku, pobednik ili pobednica kao nagradu dobiće godišnju pretplatu na sajtu dafilms.com i projektor, kako bi u svom domu mogli da uživaju u omiljenim filmovima.

European film challenge se istovremeno odvija u 8 evropskih zemalja: Srbiji, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Češkoj, Španiji, Portugalu, Litvaniji i Letoniji. Organization takmičenja u Srbiji je Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs koji se ove godine održava od 3. do 10. septembra.

Tokom takmičenja učesnici mogu osvajati dodatne bodove o čemu se mogu informisati na društvenim mrežama @europeanfilmchallengeserbia.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.