LEGENDE PEVAJU ZA NAS: Američki gospel i bluz sastav nastupa za publiku u Srbiji
Legendarni Ingrameti danas uključuju tri generacije porodice Ingram, Foto: Flickr/Virginia Humanities

SJAJNO

LEGENDE PEVAJU ZA NAS: Američki gospel i bluz sastav nastupa za publiku u Srbiji

Legendarni Ingrameti danas uključuju tri generacije porodice Ingram

Objavljeno:

Jedan od najcenjenijih američkih gospel sastava, Legendarni Ingrameti, nastupiće 6. juna u 20 časova preko Facebook stranice Ambasade SAD. U Srbiji smo prošle godine pozdravili Ingramete na turneji koja je dirnula i oduševila publiku u Nišu, Novom Sadu i Beogradu.

Oni se ove subote vraćaju uz obećanje da će pružiti malo svetlosti i nade u ova burna vremena pandemije i nemira. Ovaj koncert je nedavno snimljen specijalno za publiku u Srbiji i Bugarskoj.

Legendarni Ingrameti danas uključuju tri generacije porodice Ingram. Šezdesetih godina, grupu je osnovala evangelistička sveštenica Megi Ingram zvana “Mama” i odmah su postali „Prva gospel porodica“ grada Ričmonda u Virdžiniji.

Provodeći detinjstvo u radu na poljima pamuka i duvana zajedno sa svojim roditeljima, Mama Ingram je od malih nogu počela da peva i svira klavir na crkvenim okupljanjima širom američkog juga. Umrla je 2015. u svojoj 84-toj godini nakon pevačke karijere duže od 75 godina. Predvođen Meginom ćerkom, prečasnom Almetom Ingram-Miler, sastav je ne samo nastavio da peva u duhu najbolje porodične tradicije već je uzleteo i do novih visina.

Nastupi Ingrameta, moćni u svojoj duhovnosti, demonstriraju nesvakidašnju dubinu talenta prisutnog u američkoj gospel muzici, koja je snažno uticala na ostale muzičke žanrove, uključujući rok i soul.

Koncert možete pratiti preko Facebook stranice Ambasade SAD 6. juna od 20 časova.

Sećate li se legendarnih Ingrameta koji su prošle godine nastupali u Srbiji? Ponovo su “ovde” za još jedan neverovatan...

Objavljuje U.S. Embassy Belgrade u Srijeda, 3. lipnja 2020.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.