Bandcamp donira svu zaradu 17. juna za borbu protiv rasizma
Zaposleni u kompaniji Bandcamp, Foto: Bandcamp

Angažovano

Bandcamp donira svu zaradu 17. juna za borbu protiv rasizma

Najveća nezavisna platforma za striming muzike sa sedištem u doniraće zaradu Američkom nacionalnom udruženju za unapređenje života crne populacije (National Association for the Advancement of Colored People – NAACP).

Objavljeno: 13:16h

Kompletan profit koji će Bandcamp ostvariti 17. juna biće uplaćen na račun američkoj organizaciji National Association for the Advancement of Colored People (NAACP).

Odluka je doneta u jeku globalnih protesta protiv rasne neravnopravnosti koji su buknuli nakon svirepog ubistva Džordža Flojda od strane policije u Mineapolisu. Dan 17. jun ujedno je i godišnjica oslobađanja od ropstva afroameričkog stanovništva pod vlašću konfederacije država američkog Juga 1865. godine.

“Nedavna ubistva Džordža Flojda, Tonija Mekdejda, Šona Rida, Brioni Tejlor i Ahmoda Arberija i nastavak sistemske državne diskriminacije crne populacije u SAD, ali i u mnogim drugim delovima sveta su užasavajuće tragedije. Mi stojimo uz one koji s pravom zahtevaju pravdu i promene za ljude druge boje kože koji s rasizmom žive svaki dan, računajući tu i neke od naših zaposlenih, umetnike i publiku Bandcamp zajednice”, napisao je suosnivač Bandcampa Itan Dajmond (Ethan Diamond) na službenom Twitter profilu.

Uz obećanje o donaciji Bandcamp je najavio kako će odsad godišnje uplaćivati dodatnih 30.000 američkih dolara organizacijama koje nastoje da stvore povoljne životne prilike i radne uslove za ljude druge boje kože.

“Sadašnji trenutak je deo stava i plana na duge staze koji treba proširiti kako bi se ukorenili u postojeću strukturu sistema koji je opresivan prema crnoj populaciji. Pravi napredak je trajno i iskreno opredeljenje za političku, socijalnu i ekonomsku rasnu pravdu i promene”, poručio je Itan Dajmond.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.