ARHITEKTA ROKENROLA: Od legendarnog LITL RIČARDA su se oprostile brojne slavne kolege...
Litl Ričard, Foto: Profimedia

TUGA

ARHITEKTA ROKENROLA: Od legendarnog LITL RIČARDA su se oprostile brojne slavne kolege...

Brojne poznate ličnosti objavljuju na društvenim mrežama svoja sećanja i misli o Ričardu Penimanu, muzičaru poznatom po snažnom i neobuzdanom glasu, ali i po neobičnim pozama u kojima je virtuozno svirao klavir

Objavljeno:

Svet je ostao bez Litl Ričarda, muzičara koji je udario kamen temeljac rokenrolu, a poznate ličnosti širom sveta prepoznale su kakav je gubitak muzika, i umetnost uopšte, pretrpela danas.

Brojne poznate ličnosti objavljuju na društvenim mrežama svoja sećanja i misli o Ričardu Penimanu, muzičaru poznatom po snažnom i neobuzdanom glasu, ali i po neobičnim pozama u kojima je virtuozno svirao klavir.

Glumica Viola Dejvis oprostila se od Penimana napisavši na Tviteru: "RIP Little Richard. Inovator, muzičar, izvođač koji je uticao na generacije umetnika…je otišao. Bili ste sjajni, Vaš talenat će zauvek odzvanjati. Bravo gospodine!"

A ona nije jedina zvezda koja odaje počast legendarnom muzičaru. Glumica Bet Midler je napisala: "Litl Ričard je bio genije, čist i jednostavan. Gledajte njegove nastupe da vidite šta mislim".

"Kakva zaostavština. Bog te blagoslovio, Ričarde", završila je objavu.

I Džin Simons iz grupe Kiss prisećao se susreta sa Litl Ričardom: "Imao sam čast da ga upoznam u njegovim kasnijim godinama i bio sam zadivljen njegovim prisustvom. Rekao mi je: 'Ja sam arhitekta rokenrola', amin! Počivaj u miru."

Zvezda grupe Led Zeppelin Džimi Pejdž rekao je o pokojnoj zvezdi: "RIP Little Richard, vrlo tužan gubitak. Moje misli su sa njegovim voljenima. Njegove pesme su prve pesme rokenrola".

"Litl Ričard, koji je bio poznat po svojim vatrenim i energičnim nastupima, umro je. Svirajte klavir među zvezdama sada, gospodine. Nedostajaće vam", napisao je glumac iz serije "Zvezdane staze", Džordž Takej.

Ričard Peniman, odnosno Litl Ričard, postao je eminentna muzička figura već prvim hitom "Tutti Frutti" 1956. godine. Kasnije je ređao hitove poput "Long Tall Sally", "Rip It Up", "Lucille" i "Good Golly Miss Molly". Peniman je, pored svog muzičkog talenta i energičnih nastupa, bio poznat i po svom androginom izgledu ali i nemogućnosti da se izbori sa sopstvenom seksualnošću: u nekoliko navrata je govorio da je gej ili panseksualac, a u drugim prilikama je ocenjivao homoseksualnost kao bolest i nešto neprirodno.

Džejms Braun, Otis Reding i Majkl Džekson su svojevremeno priznali da im je Litl Ričard velika inspiracija, dok ga je Mik Džeger nazvao svojim "prvim idolom". Pol Mekartni i Džordž Harison takođe su bili veliki obožavatelji a njihova grupa Bitlsi obradili su njegove pesme.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.