OPTIMIZAM: Organizatori ovog MUZIČKOG FESTIVALA U SRBIJI nadaju se da će biti održan!
Ističu da će, kao i kod drugih delatnosti, biti apsolutno spremni da ispoštuju sve preporučene mere, Foto: Promo

SPREMNI SU

OPTIMIZAM: Organizatori ovog MUZIČKOG FESTIVALA U SRBIJI nadaju se da će biti održan!

Ističu da će, kao i kod drugih delatnosti, biti apsolutno spremni da ispoštuju sve preporučene mere

Objavljeno:

Producenti Belgrade Beer Festa nadaju se da će tokom avgusta epidemiološki uslovi dozvoliti organizaciju festivala uz maksimalno poštovanje svih mera, a kako su naveli u saopštenju, u kontaktu su sa gradskim i republičkim institucijama i veruju da zajedno mogu da pronađu adekvatno rešenje, naravno, pre svega slušajući struku i prateći razvoj situacije.

Predviđeni termin održavanja festivala je od 12. do 16. avgusta i već je urađeno puno toga na pripremi obeležavanja punoletstva najmasovnijeg muzičko-pivskog festivala u ovom delu Evrope.

"Posledice koje aktuelna pandemija ima na razvoj muzičke industrije i manifestacionog turizma širom sveta svakako negativno utiču i na organizaciju svih festivala u Srbiji, ali se ipak nadamo najboljem mogućem rešenju", poručuju iz Bir fest tima.

Ističu da će, kao i kod drugih delatnosti, biti apsolutno spremni da ispoštuju sve preporučene mere, jer je zdravlje i bezbednost posetilaca na prvom mestu, te razmatraju sve alternativne opcije, od modifikacije samog festivala pa do pomeranja datuma, ali ipak se nadaju da će avgust biti zdravstveno najidealniji za održavanje manifestacije.

"Belgrade Beer Fest se održava na ogromnom prostoru i moguće je da obezbedimo sve uslove da publika i ove godine uživa u besplatnim koncertima uz poštovanje socijalne distance, ograničavanje broja prisutnih posetilaca i povećanje broja sedećih mesta. Mislimo da smo svi već usvojili pravila ponašanja tokom pandemije i da će publika biti spremna da ispoštuje sve mere", kažu organizatori.

Navode i da su odustali od aktivnosti u karantinu jer "piti pivo virtelno nije to to".

"Pivo je simbol dobrog raspoloženja i druženja uživo. Slično važi i za dobar rokenrol - festivalsku atmosferu je nemoguće jednim dugmetom pretočiti u sterilne gigabajte. Mi iz event industrije, koja je u vrhu među najviše stradalim, uvek kažemo da je svaki sledeći festival najbolji. Sada verujemo da ovogodišnji zaista mora biti najbolji. Duh zajedništva je oduvek bio zaštitni znak festivala, a u ovogodišnjem izdanju se nadamo da će moći da se i oseti u vazduhu", poručuju iz tima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.