Žan Mišel Žar: Umetnost i kultura mogle bi da predvode oporavak sveta od krize
Foto: Cisac

stav

Žan Mišel Žar: Umetnost i kultura mogle bi da predvode oporavak sveta od krize

Predsednik Međunarodne konfederacije društava autora i kompozitora Žan Mišel Žar pozvao je u utorak vlade i kreativce na zajedničko promišljanje suočavanja s posledicama krize izazvane koronavirusom, ocenivši kako umetnost i kultura mogu biti poluge uspešnog oporavka.

Objavljeno: 28.04.2020. 19:29h

Žan Mišel Žar, predsednik Međunarodne konfederacije društava autora i kompozitora (CISAC) i UNESCO ambasador dobre volje, predvodi novu globalnu raspravu o uticaju Kovida-19 na kulturni i kreativni sektor, kao i akcijama potrebnim za delotvorno suočavanje s njegovim posledicama.

Uoči virtualne debate "ResiliArt", koja u suorganizaciji UNESCO i CISAC kreće na društvenim mrežama 15. aprila, Žar je u utorak pozvao globalnu kreativnu zajednicu i vlade da se priključe raspravi i zajedničkom promišljanju rešenja.

"Fokus ove krize prvenstveno je usmeren na zdravlje i preživljavanje. No, Kovid-19 ima katastrofalan uticaj i na kulturu, ali i preti dugoročnim gubitkom prihoda kreativnim stvarateljima, štetom privredama i radnim mestima, kao i uništenjem zajednica sagrađenih na kulturi i umetnosti", upozorio je on.

Sve informacije o koronavirusu čitajte u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media