Online radionica "Digitalna sinteza zvuka" Igora Brkića poziva zainteresovane da se prijave
Foto: Printscreen

edukacija

Online radionica "Digitalna sinteza zvuka" Igora Brkića poziva zainteresovane da se prijave

Udruženje za razvoj "uradi sam" kulture Radiona organizuje online radionicu "Digitalna sinteza zvuka" pod vodstvom Igora Brkića koja će se održati u dva termina tokom aprila. Polaznici će sami preko Doodle platforme izabrati dva termina koja im odgovaraju za učešće na radionici.

Objavljeno: 18:44h

Radionica se bavi teorijom i metodama digitalne sinteze zvuka. Prvi deo je teorijski, gde će polaznici proći osnovne pojmove digitalne obrade signala u kontekstu digitalne sinteze zvuka poput uzorkovanja, aliasinga, filtriranja, fourierove analize i slično. U drugom delu polaznici će programirati jednostavan subtraktivni synth s wavetable oscilatorom, envelope generatorom te filterom. Od polaznika se očekuje osnovno poznavanje programiranja u nekom od C/C++/Java/Javascript jezika.

Voditelj radionice Igor Brkić bavi se embedded i web programiranjem, dizajnom elektronskih uređaja, muzikom. Ulestvovao je na brojnim izložbama i projektima te je već niz godina voditelj uspešnih radionica s posebnim fokusom na Arduino i kreativnu upotrebu senzora u interaktivnim instalacijama. Autor je mnogih robotičkih i elektronskih rešenja za muzejske kuće, izložbe, domaće i međunarodne kazališne predstave, televizijske emisije i pojedinačne umetnike.

Na radionici može učestvovati do deset učesnika, a možete se prijaviti na Radionin e-mail radiona.org@gmail.com do srede, 22. aprila tačno u ponoć. U prijavi je potrebno napisati nekoliko rečenica o sebi i navesti razloge prijave.

Dodatne informacije dostupne su na linku.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.