Grupa Playade objavila je obradu pesme Stand By Me
Foto: Tijana Janković Jevrić

originalno

Grupa Playade objavila je obradu pesme Stand By Me

Grupa Playade do sada je objavila obrade pesama Vlade Divljana, Lady Gage i Bena Kinga. Frajle neće moći mirno da spavaju nakon ovog spota.

Objavljeno: 13:52h

Playade su četvoročlani sastav koji čine Julijana Vincan (vokal), Željka Milošević (električna harfa), Niuvys Sabournin (bas gitara) i Milica Georgijević (elektronski bubnjevi/pad). Ovaj sastav nedavno je objavio obradu pesme „Stand by me“ koju u originalu izvodi Ben E. King.

foto: Tijana Janković Jevrić

Projekat Playade započele su Julijana i Željka kao duo krajem prošlog leta.

- Naša prva saradnja je bila pre oko godinu dana, kada smo prvi put zajedno zasvirale, snimivši pesme Samo jednu ljubav imam i Shallow. Tada smo osetile da je to to, da ćemo nastaviti našu saradnju. Poklopile su se ideje, energija, motivacija. Dobar deo leta smo provele zajedno na moru, realizujući naše ideje o projektu, osmišljavajući šta dalje i tome slično. Sledeći korak su definitivno naše pesme – rekla je Julijana, frontvumen ovog sastava.

Autor spota je Željko Kovačević (Foto Mrvica). Zvuku je dodatno doprineo Boris Horvat, sa kojim saradnja postoji gotovo od samog početka.

Spot možete videti ovde

Malo o članicama grupe PLAYADE:

Julijana Vincan, tako reći, ima tri zanimanja - novinarstvo, pevanje i PR. Sve tri aktivnosti doživljava i kao hobije, jer neizmerno voli sve čime se bavi. Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka i masterirala Kreativnu filmsku i televizijsku produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti. Muzikom se bavi od malena, a pevanjem od 14. godine. Završila Nižu muzičku školu za klavir i solo pevanje. Kroz pesme izražava svoje emocije i svoje biće. Voli da živi u svom svetu, a omiljen joj je onaj u kojem peva uz harfu.

foto: Tijana Janković Jevrić

Željka Milošević je Kragujevčanka koja živi i radi u Beogradu, Novom Sadu i Somboru. Nastavnik je uskostručnih predmeta u okviru smera Dizajn zvuka u Srednjoj muzičkoj školi, aktivno se bavi sviračkim poslom i edukacijom harfe, vodi četiri udruženja koja se bave kulturom i umetnošću, a koja su najviše fokusirana na neformalnu edukaciju i rešavanje socijalnih problema kod mladih. Harfa je njena najveća ljubav i ne može da zamisli nijedno putovanje bez neke od svojih harfi, pa makar to bila i najmanja harfica koju sama izrađuje. Njena harfica se nalazi i na Playade logotipu i prepoznatljivi je zaštitni znak benda.

Niuvys Sabournin Pérez aktivno svira bass gitaru od kako je diplomirala na Muzikoj akademiji u Havani, na Kubi, gde je devet godina izučavala ovaj instrument. Svirala je i pevala u brojnim grupama na Kubi poput: Proyecto Latino, Sol y Arena, Habana Midic, Impacto Latino sa kojima je akivno radila i u Meksiku. Poslednjih pet godina Niuvys živi i radi u Srbiji i tu se okušala u raznovrsnim muzičkim stilovima od popa i roka preko afrobita do bosanove i drugih. Bila je članica grupe Gift, sa kojom je snimila album Dreamoscope.

Milica Georgijević kao dugogodišnji profesionalni bubnjar, perkusionista i bek vokal, sarađivala je sa mnogim značajnim imenima domaće scene, a u većini bendova bila je i stalni član. Dragoljub Đuričić, Grupa Zana, Ničim Izazvan, Svi na pod, Ministarke, Beyonce tribute bend i mnogi drugi. Po struci je lektor, diplomirani filolog opšte lingvistike, ali ju je život odveo u sasvim drugu profesiju. Uz veliko muzičko iskustvo, teži da svoj muzički posao obavlja uz veliku ljubav i profesionalizam, po čemu je kolege i saradnici znaju.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.