Koncerti Beogradske filharmonije petkom onlajn
Foto: Beogradska filharmonija

klasična muzika

Koncerti Beogradske filharmonije petkom onlajn

Beogradska filharmonija poziva nas da ostanemo kod kuće i slušamo muziku

Objavljeno: 13:56h

Beogradska filharmonija objavila je “onlajn repertoar”, kojim najavljuje svakodnevne nove sadržaje na svom sajtu i društvenim mrežama, a petkom, kada je tradicionalno nastupala na Kolarcu, poziva publiku da prati njene koncerte.

Ponedeljkom će nastupati “Filharmoničari u izolaciji”, a u pitanju su blogovi muzičara BGF koji će deliti svoja iskustva i savete kako najbolje provesti vreme koje je pred svima u borbi protiv širenja koronavirusa. Utorkom se filharmoničarima i publici obraćaju gosti orkestra, čuveni dirigenti i muzičari čiji su nastupi bili planirani, a sprečeni su da dođu zbog pandemija koronavirusa, koja je sprečila kretanje i stopirala događaje u kulturi i umetnosti širom sveta. Sreda je rezervisana za audio doživljaj i slušanje koncerata Beogradske filharmonije iz arhive, a četvrtak je dan za prisećanje na nekadašnje uspehe i najdraže momente iz prošlosti. Petak je predviđen za onlajn prikazivanje koncerata BGF, održavanih tradicionalno poslednjeg radnog dana sedmice na Kolarcu.

foto: Beogradska filharmonija

Za dane vikenda planirano je “putovanje” kroz interesantne materijale drugih muzičkih kuća i nezaobilazan muzički humor, saopštila je BGF, koja tim sadržajima želi da poruči publici da ostane kod kuće i sluša muziku.

Direktor BGF Ivan Tasovac u tom smislu je istakao značaj interneta u vreme krize kakva je aktuelna povodom pandemije koronavirusa.

“Da mi je pre samo par meseci neko rekao da će prva asocijacija na Koronu biti epidemija, a ne muzički znak za produženje pauze, note ili makar pivo posle koncerta – ne bih mu verovao. Ova Korona nas je razdvojila. O njoj ne mogu reći ništa izuzev da ćemo je pobediti brže i sa manje žrtava ako budemo striktno poštovali procedure i bespogovorno slušali savete lekara. A oni su jasno rekli – ne izlazite iz svojih domova. Ali, zamislite kako bi danas izgledala naša izolacija da nemamo internet. Ovako smo u mogućnosti da vam, u moru kvalitetnih i dostupnih sadržaja ponudimo i one zbog kojih se muzika sluša a Beogradska filharmonija voli. To je naša misija”, poručio je Tasovac.

Prema navodima BGF, snimci njenih koncerata za najmlađe, koje je proteklih dana poklonila onlajn publici, preslušani su više od 30.000 puta.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.