Kralj Čačka & Marko Marić predstavljaju “Poslednju avanturu Kaktus Bate”
Foto: Bandcamp

Domaća muzika

Kralj Čačka & Marko Marić predstavljaju “Poslednju avanturu Kaktus Bate”

Kralj Čačka i Marko Marić predstavljaju originalnu muziku nastalu za dokumentarno-igrani film “Poslednja avantura Kaktus Bate” reditelja Đorđa Markovića.

Objavljeno: 12:38h

Film je imao premijeru u maju 2018. godine na Beldocsu, a posle velikog interesovanja i brojnih pitanja da li će muzika biti dostupna nezavisno od filma, Marko Marić je napravio jednu homogenu celinu koja može da se sluša u jednom dahu, ali i kao pojedinačne pesme na “običnom” albumu. Autor naslovne strane je proslavljeni strip autor Aleksandar Zograf.

“Muzika za film “Poslednja avantura Kaktus Bate” snimana je u kućnom studiju. Za audio izdanje muzike na pojedinim kompozicijama su naknadno izvršene minimalne intervencije u vidu dosnimavanja, remiksovanja i rearanžiranja,” rekao je Marko Marić.

Autori muzike za “Poslednju avanturu Kaktus Bate” su braća Marić, Nenad (Kralj Čačka) i Marko, gostujući muzičari bili su Miladin Stojković – kontrabas, Rastko Uzunović – klarinet, i Aleksandra Bengin – violončelo. Miks je uradio Marko Marić, a mastering Janko Maraš.

Album možete preslušati ovde.

Film “Poslednja avatura Kaktus Bate” prati Aleksandra Zografa, našeg poznatog strip autora, koji otkriva neobičan strip iz perioda Drugog svetskog rata. Njegov junak je Kaktus Bata – mali kaktus zarobljen u saksiji. Zaintrigiran, Zograf istražuje život autora Kaktus Bate – malo poznatog umetnika Veljka Kockara. Uskoro otkriva da je Kockar uhapšen neposredno po oslobađanju Beograda 1944. godine. Optužen je da je bio agent Gestapoa i streljan…

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.