Brigand ima novi album „Iza crne duge“
Foto: Printscreen

sveže

Brigand ima novi album „Iza crne duge“

Pančevačko-beogradski sastav Brigand, objavio je novi, treći po redu studijski album „Iza crne duge“.

Objavljeno: 16:51h

Izdavač je Dallas Records a produkciju potpisuju sami članovi benda: Velibor Nikolić (gitara, vokal), Stefan Gaćeša (bas, klavijature) i Milan Sarić (bubnjevi).

Album je snimljen 2019. godine, donosi devet novih pesama i sada je prvi put u njihovom radu primetan ozbiljniji uticaj osamdesetih. Prožet je shoegaze gitarama, teksturama efekata i sa jasnom ritmičkom podlogom (Cocteau Twins, My Bloody Valentine, Jandek, loveliescrushing), a novi uticaji se oslanjaju na raniju alternative / doom osnovu (Neurosis, Soundgarden, Sonic Youth, Swans, Jesu).

Jaki i metaforični tekstovi su ovog puta okrenuti i „na spolja“ i „iznutra“. Album čini tematski zaokružena celina koja govori o zamišljenom putu čoveka sa „one strane duge“, gde ga dočekuje 21. vek u tranzicionom društvu sa vladavinom tzv. „četvrtog staleža“.

Za artwork je odgovoran Marko Adamović (koji potpisuje i sve prethodne omote grupe), a u promotivne svrhe snimljen je i spot za pesmu „Milioneri Protiv Milijardera“ u režiji Nemanje Đorđevića.

Album možete poslušati ovde.

Spot "Milioneri protiv milijardera možete pogledati ovde.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.