Beogradski sindikat ima novu pesmu "Sviće zora" kojom izražava podršku litijama u Crnoj Gori
Foto: Printscreen

sveže

Beogradski sindikat ima novu pesmu "Sviće zora" kojom izražava podršku litijama u Crnoj Gori

Grupa "Beogradski sindikat" objavila je novu pesmu inspirisanu borbom za odbranu svetinja u Crnoj Gori.

Objavljeno: 09:56h

Hip hop sastav Beogradski sindikat objavio je novu angažovanu pesmu, ovog puta posvećenu litijama koje se održavaju dva puta nedeljno u Crnoj Gori.

"U znak zahvalnosti našoj braći i sestrama iz Crne Gore, što su nam pokazali kako se ljubavlju i slogom brane vera, nasleđe i ljudsko dostojanstvo. Pesmu objavljujemo na Sretenje Gospodnje, sa željom da se u podvigu sjedinimo sa našim slavnim precima, a u okviru Nedelje o bludnom sinu, da se podsetimo da su pokajanje i praštanje jedini put ka zajedničkom spasenju", napisali su u opisu pesme.

Videoklip "Sviće zora" možete pogledati ovde

Podsetimo, 2018. godine, uprkos ogromnoj gledanosti, "Jutjub" je cenzurisao pesmu "Beogradskog sindikata" i etno-grupe "Trag" "Dogodine u Prizrenu", posvećenu svim nevinim žrtvama na Kosovu i Metohiji.

Videoklip "Dogodine u Prizrenu" možete pogledati ovde

Beogradski sindikat zahvalio je tada svima koji su im iskazali podršku nakon izlaska pesme "Dogodine u Prizrenu", a posebno sunarodnicima sa Kosova i Metohije. Od izlaska pesme "Dogodine u Prizrenu" primili su veliki broj, kako su naveli u saopštenju, "predivnih i emotivnih poruka", koje za njih predstavljaju najveću vrednost i nagradu.

"Srećni smo zbog činjenice da je naša muzika uspela da podigne poljuljanu nacionalnu čast i ponos našeg naroda i prevaziđe razne podele koje nas godinama uništavaju", poručili su tada članovi Beogradskog sindikata, koji tada nisu želeli da daju nikakve izjave.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.