Tricky u Beogradu 29. aprila
Foto: Promo

najava koncerta

Tricky u Beogradu 29. aprila

Legendarni trip-hop muzičar i producent Triki (Tricky) održaće koncert 29. aprila (21:00) u dvorani "Amerikana" Doma omladine Beograda. Trikijevom nastupu u Beogradu prethodiće 6. marta objavljivanje EP-a "20,20", koga je upravo najavio spot "Lonley Dancer" (feat. Anika).

Objavljeno: 17:27h

Nakon saradnje sa kultnim bendom Massive Attack, Tricky je objavio debi solo album “Maxinquaye” (1995), sa hitovima kao što su "Aftermath", "Ponderosa", "Overcome" i "Black Steel", postavši svetska zvezda i jedan od najuticajnijih pionira trip hopa. Triki je svoj jedinstveni muzički izraz, prepoznatljiv po višeslojnom, mračnom spoju hip hopa, alternativnog roka i rage (ragga), nastavio da razvija na ukupno 13 albuma, od kojih je poslednji bio "Ununiform" (2017). Trikijeva saradnica Martina Topley Bird do danas je ostala verovatno najprepoznatljiviji vokal njegovih pesama, mada je sarađivao i sa Bjork, Neneh Cherry, PJ Harvey i Cindy Lauper, dok se sada na "Lonley Dancer" pojavljuje pevačica iz Berlina Anika.

"Nikad me nije zanimalo da budem najbogatiji momak na planeti. Moj stav je bio, preokrenuću muziku naglavačke. Stvoriću zvuk koji niko do sada nije čuo", objašnjava sebe Triki, pravim imenom Edrijen Tous (Adrian Thaws), u nedavno objavljenoj autobiografiji "Hell Is Round the Corner". Ulaznica za Trikijev koncert u pretprodaji od 19. februara košta 1.800 dinara na blagajni DOB-a, odnosno preko prodajnih mesta i mreže www.tickets.rs.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.