Lajl Mejs, džez pijanista i suosnivač Pat Metheny Group, umro u 66. godini
Foto: Printscreen

in memoriam

Lajl Mejs, džez pijanista i suosnivač Pat Metheny Group, umro u 66. godini

Pored Pat Metheny Group, imao je i sjajnu solo karijeru, ali je sarađivao i sa Džoni Mičel i Earth, Wind & Fire. Metini je o Mejsu rekao da je "jedan od najvećih muzičara za koje je ikada znao".

Objavljeno: 14:54h

Poznati američki džez pijanista Lajl Mejs (Lyle Mays), suosnivač benda Pat Metheny Group, preminuo je u 66. godini života.

Mejs se upoznao sa Metinijem 1974, a zajedno su osvojili jedanaest nagrada Gremi. Mejs je takođe imao i svoju solo karijeru, a nastupao je i sa Džoni Mičel, Rikijem Li Džonsom i Earth, Wind & Fire.

Bio je značajni kompozitor, aranžer i orkestrator, gitarista i trubač. Rođen je u muzičarskoj porodici, počeo je da nastupa sa devet godina, a kao tinejdžer upoznao se sa džez muzikom.

Potvrđujući vest o smrti Lajla Mejsa na svom veb sajtu, Pet Metini je rekao : “Lajl je bio jedan od najvećih muzičara koje sam ikada znao. Tokom više od trideset godina svaki trenutak koji smo podelili u muzici bio je naročit. Od prvih nota koje smo odsvirali zajedno, ostvarili smo trenutnu vezu. Njegova široka inteligencija i muzička mudrost ispunjavali su svaki aspekt njegovog bića na svaki način. Nedostajaće mi celim srcem.”

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.