Umro je Endi Gil, gitarista i osnivač grupe Gang of Four
Foto: Printscreen

in memoriam

Umro je Endi Gil, gitarista i osnivač grupe Gang of Four

Jedan od najuticajnijih rock gitarista i vođa jedne od muzički i ideološki najvažnijih grupa 20. veka preminuo je u 64. godini života. Ostaje nam da se prisećamo sjajnog beogradskog koncerta 10. maja 2009, koji se nažalost nije ponovio, iako je bilo najava da će Gang of Four ponovo svirati u Beogradu

Objavljeno: 22:04h

Endi Gil (Andy Gill), gitarista i osnivač jednog od ključnih new-wave bendova britanske i svetske scene, Gang of Four, umro je danas u 64. godini života, nakon kraće respiratorne bolesti.

Bend je tu vest objavio danas na svom Twitter nalogu. “Teško nam je da pišemo, ali naš veliki Vrhovni Vođa umro je danas,” piše na početku izjave.

“Endijeva završna turneja u novembru bila je jedini mogući način za njega da se odjavi; sa stratokasterom oko vrata, ostavljajući vrišteću mikrofoniju koja je ogluvela sve u prednjim redovima.”

foto: Printscreen

U izjavi koju su potpisale njegove kolege iz benda Džon Steri, Tomas MekNajs i Tobajas Hambl, Gil je opisan kao “jedan od najboljih koji su se ikada bavili ovim poslom,” dodajući da “je njegova uticajnost na gitarsku muziku i na kreativni proces bila inspirativna za nas, kao i za svakoga ko je sarađivao sa njim i slušao njegovu muziku".

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.