Umro je Andrej Pintarič, bubnjar grupe Lačni Franz
Foto: Mišo Hochstaetter

In Memoriam

Umro je Andrej Pintarič, bubnjar grupe Lačni Franz

Javljam žalosnu vijest da je nakon teške bolesti umro Andrej Pintarič, legendarni bubnjar skupine Lačni Franz’, napisao je na svom Facebook profilu Zoran Predin.

Objavljeno: 13:02h

Prvi veći uspeh Lačni Franz doživeo je na Omladinskom festivalu u Subotici 1981. godine. Okupivši prvu postavu u sastavu Andrej Pintarič (bubnjevi), Zoran Stjepanovič (bas gitara) i Mirko Kosi (klavijature), Zoran Predin i Oto Rimele krenuli su s intenzivnim uvežbavanjem materijala jer nisu hteli da održe koncert s manje od dvadesetak pesama.

Osvojili su nagradu za interpretaciju, a ubrzo nakon toga objavljuju i debitantski album “Ikebana” koji je snimljen za samo trideset i šest sati u produkciji Borisa Belea (Buldožer). Album je uspostavio njihov prepoznatljiv stil, ali je iz nepoznatih razloga bio etiketiran kao šund, te je zbog toga bio dodatno oporezovan.

Bubnjarski potpis Andreja Pintariča utkan je u prepoznatljivi zvuk grupe Lačni Franz, ali i hitove koji su je proslavili poput “Ne mi dihat za ovratnik”i “Na svoji strani”.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.