Glib ima novi EP: Poor Man's Deluxe, snimljen jednim mikrofonom
Foto: Promo

sveže

Glib ima novi EP: Poor Man's Deluxe, snimljen jednim mikrofonom

Svi instrumenti su iz sedamdesetih, ali je princip snimanja celog benda jednim mikrofonom zaboravljen još davnih četrdesetih sada vraćen u život širom sveta - a Glib je jedan od prvih predstavnika tog metoda na ovim prostorima

Objavljeno: 13:32h

Supergrupa Glib s ponosom predstavlja novi EP pod nazivom „Poor Man’s Deluxe – onemic live session” u izdanju Ammonite Recordsa. Materijal je danas objavljen na svim digitalnim platformama, a dostupan je u celosti i na Youtube kanalu, nakon što je pre dve nedelje najavljen video spotom za pesmu “C’mon Lord”.

foto: Promo

Beogradski bend je novim pesmama ostao veran muzičkim postulatima koje je postavio na prvom EP-ju. Ponovo je primenjeno Onemic recording – snimanje benda na jedan mikrofon, odjednom, uživo, da bi se zadržala neposrednost i radost stvaranja, uhvatila živa nit koja čini da rock’n’roll bude nešto drugačije, lepše i bitnije. Bilo je, naravno, i promena. JB je sa akustične prešao na električnu gitaru, što je izoštrilo zvučnu sliku. Najveća promena je, doduše, nastala proširenjem sastava. Tokom jeseni 2019. grupi se pridružio Henry Glib, izgubljeni brat koji je dosta vremena proveo u pečalbi u Americi i Evropi, vratio se i na bubnju pretvorio familiju u punokrvni rok sastav.

Videoklip pesme "C'mon Lord" možete pogledati ovde

Celi EP je realizovan za jedno novembarsko popodne, uglavnom na instrumentima i pojačalima iz sedamdesetih godina. Video je, zapravo, snimak koji je zabeležio i samo snimanje pesme. Nema laži, nema prevare. Što vidite, to je.

„Poor man’s deluxe je rokerski, nervozni, garažni EP. Na drugoj strani galaksije u odnosu na prvi opušteni i eterični Glib. Druga strana medalje. “C’mon Lord” je možda najtiša i najnežnija pesma, mada i tu gitare režu, a bas i bubanj kotrljaju kao vodena bujica. Veoma sam ponosan na ovaj EP. Sve što sam uvek mislio o muzici zvanoj rock’n’roll stalo je u petnaestak minuta koje ćete uskoro čuti. Puno je stalo i u ovih pet koji su pred vama“ kaže JB, vokal i gitarista Gliba.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.