The Pixies objavili tri nove pesme
Foto: Promo

sveže

The Pixies objavili tri nove pesme

The Pixies su objavili na Jutjubu tri nove pesme, kao dodatak aktuelnom albumu "Beneath the Eyrie" (2019).

Objavljeno: 15:47h

Bend je saopštio da su "The Good Works of Cyrus", "Please Don't Go" i "Chapel Hill" zabeležene kao demo pesme tokom snimanja "Beneath the Eyrie", koji je objavljen u septembru 2019. godine. Da se bend glavnog autora, pevača i gitariste Blek Frensisa (Black Frances), gitariste Džoija Santijaga (Joey Santiago), bubnjara Dejvida (David) Loveringa i basistkinje Paz Lenšantin (Lenchantin) nalazio u vrlo kreativnoj fazi potvrđuje snimljenih, a tada neobjavljenih čak osam ili devet dodatnih demo pesama.

"Među njima ima bar dve koje su mu se stvarno dopale i voleo bih da su se našle na albumu", rekao je Lovering povodom izlaska "Beneath the Eyrie".

Pesmu The Good Works of Cyrus možete poslušati ovde

Pesmu Please Don't Go možete poslušati ovde

Pesmu Chapel Hill možete poslušati ovde

The Pixies su svetsku pažnju privukli strukturno i dinamički neuobičajenim, ali izuzetno uzbudljivim pesmama poput "Caribou", "Gigantic", "Where Is My Mind", "Debaser", "Here Comes Your Man" i "Monkey Gone To Heaven", zabeleženim na nizu danas kultnih, bučnih gitarskih albuma - (mini) "Come On Pilgrim" (1987), "Surfer Rosa" (1988), "Doolittle" (1989), "Bossanova" (1990) i "Trompe le Monde" (1991).

Nakon raspada benda 1993. godine, Frensis, Santijago, basistkinja Kim Dil (Deal) i Lovering ponovo se okupljaju 2004. godine, a diskografski rad obnavljaju, doduše sada bez Dil, albumom "Indy Cindy" (2014), odnosno sa Lenšantin stiže "Head Carrier" (2016) i konačno "Beneath the Eyrie" (2019), koji je očuvao poznatu gnevnu ubrzanost, beskrajnu maštovitost i živopisnu Pixies estetiku, o čemu svedoče singlovi "Catfish Cate", "On Graveyard Hill" i "Lone Rider".

Ulaznica za koncert Pixies na Tašu koji će se održati 1. septembra (20:30) na stadionu "Tašmajdan" u Beogradu košta 2.500 dinara za tiribine i parter, odnosno 3.000 dinara za fan pit, preko prodajnih mesta i mreže www.tickets.rs. VAŽNO! Od 1. marta parter i tribine koštaće 3.000 dinara, a fan pit 3.800 dinara.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.