Bella Technika u remiksima Grega Vilsona i još nekolicine britanskih DJ-eva
Foto: Promo

domaća muzika

Bella Technika u remiksima Grega Vilsona i još nekolicine britanskih DJ-eva

Objavljeno: 15:47h

Legendarni engleski DJ Greg Wilson remiksovao je pesme beogradskog benda Bella Technika, koje će biti objavljene 31. januara na vinilu u katalogu londonske etikete Super Weird Substance. Na EP izdanju će se naći tri remiksa, od kojih je jedan sa njujorškom pevačicom Sarom Lucas, kao i jedna dosad neobjavljena originalna pesma benda.

Greg Wilson je ušao u istoriju kao prvi britanski DJ koji je davne 1983. godine nastupao uživo u TV programu BBC-ja. Dobitnik je brojnih nagrada – izmedju ostalog magazin Rolling Stone je njegove mikseve uvrstio u Top 25 svih vremena, DJ Magazine ga je uvrstio u Top 20 remiksera svih vremena, dok je jedan od njegovih mikseva uvršćen u 10 najboljih u celokupnoj istoriji emisije Essential Mix na kanalu BBC Radio 1.

Svaki od remiksa Belle Technike sa izdanja “Substance Select Vol. 2” posebno je najavljen na Bandcamp stranici benda.

Prvi remiks potpisuju Greg Vilson i Ché Wilson, vodeći uvodnu pesmu sa albuma Reinvented Daily na psihodelično putovanje obeleženo upotrebom vocodera i dub efekata.

Za drugi remiks bio je zadužen Lee Perry AKA Peza - njegov “acid trip” i acid zvuk dopunjuje primalni vokal Sare Lucas, što pesmu I Feel Light vraća u dane kada je house muzika bila na svom vrhuncu.

Sledeći je Henry Greenwood sa uvrnutom i potpuno “svojom” verzijom pesme Heat Control, sa repetitivnim vokalima Katarine Jovanović, Bojana Drobca i Mikija Ristića.

Remiks pesme Heat Control možete čuti ovde

EP izdanje zatvara originana verzija pesme Suddenly I Feel So Light, demonstrirajući specifičnu fuziju živog i elektronskog zvuka koja je bendu donela priznanja širom Evrope.

Bella Technika je svoj prvi album “Section” objavila u martu 2019. godine u saradnji nezavisne etikete Bravo Boys, Odličnog hrčka (Srbija) i PDV-a (Hrvatska).

Remiks pesme Reinvented Daily možete čuti ovde

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.