Espreso Live Session #12: Ivica (VIDEO)
Ivan Kačavenda Ivica, Foto: Printscreen

Muzika uživo

Espreso Live Session #12: Ivica (VIDEO)

Ivica je umetničko ime kantautora Ivana Kačavende, koji spaja snagu tihih emocija sa neobičnim zvucima procesovane električne gitare, kojoj pristupa kao izvoru fluidnih i setnih ambijentalnih tonova, a ne rokerski shvaćenom izvoru grmljavine i hrane za ego

Objavljeno: 15:49h

Ivan Kačavenda je iznenađujuće mediavertan čovek kada s njim razgovarate - iznenađujuće, jer svako ko je najpre slušao njegovu muziku mora pomisliti da je u pitanju mladić koji živi zatvoren u svetioniku oko kojeg su hiljade kilometara nepreglednog okeana i poneka zalutala foka.

Objavio je dva albuma pod umetničkim imenom Ivica za nezavisnu etiketu Kontra. Iako je alegorija o usamljeničkom životu u svetioniku netačna, Ivan živi u Pančevu i radi u osnovnoj školi kao nastavnik srpskog jezika. Njegov opus je izdvojen slučaj na srpskoj muzičkoj sceni. Svakoga ko se u Srbiji i postJugoslaviji bavi muzikom možete upariti ili grupisati sa nekim, osim Ivice.

Njegove muzičke parove i članove njegovog skupa morate potražiti poneku hiljadu kilometara severno i severozapadno od Pančeva - u Skandinaviji, na britanskim ostrvima ili na Islandu. Ko zna, možda ih ima i na Arktiku. To ne znači da je Ivicina muzika hladna, naprotiv.

Samo, takav zvuk ne uspeva baš često na ovoj geografskoj širini - ambijentalni dreampop na granici darkwave zvuka, s lirikom koja kao da želi da se utopi u muziku i bude samo još jedan instrument koji proizvodi duge, sanjive tonove nalik na dozivanje kitova u severnim morima.

Evo ga u najnovijoj epizodi Espreso Live Sessiona:

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.