Novi stihovni video spot Neozbiljnih pesimista sa kašikama u glavnim ulogama
Foto: Promo

sveže

Novi stihovni video spot Neozbiljnih pesimista sa kašikama u glavnim ulogama

Kako bez novca snimiti upotrebljiv muzički spot

Objavljeno: 14:19h

Antiglobal etno pankeri Neozbiljni pesimisti objavili su vizuelno neobičan spot, sa rasplesanim kašikama kao protagonistima, za pesmu "Totalna demoralizacija" sa aktuelnog albuma "Pametovanje iz provincije".

Video spot možete pogledati ovde

"Ideju za spot je dao Daba, somborski reper i konobar u kafiću 'Dve krigle debele', inače gost u našoj pesmi 'Balada', u kom sam se našao sa Markom Jankovićem, tvorcem ovog spota. Dok je spremao našu narudžbinu čuo je šta pričamo, pa je dobacio: 'Probajte sa kašikom i medom'. I evo 'Totalne demoralizacije' sa kašikama i medom", objašnjava frontmen Pesimista Igor Olujić.

Prema njegovim rečima, poruka pesme je da se probamo odupreti "ludilu koje nas okružuje tako što za početak nećemo postati njegov deo u koji nas stalno uvlače raznim saopštenjima, novim pravilima i raznim izmišljenim tenzijama".

Neozbiljni pesimisti su ove jeseni za promotersku kuću Long Play, na CD-u, jutjubu i digitalnim plaformama, objavili "Pametovanje iz provincije", angažovani album sa stavom, čijih jedanaest pesama vesele, poletne muzike u tekstovima govori o gorkim i teškim temama koje nas okružuju, kao što su korupcija, nepismeni političari, nedostatak institucija, rijaliti programi...

Trećem albumu Pesimista prethodilo je nekoliko upečatljivih spotova i singlova: "Kao da nema", sa somborskim dečijim horom "Šareni vokali", govorio je o pogrešnim uzorima, "Bežim iz bende" sa gostom Šemsom (Shamso) 69 iz Brkova o nedoumicama čoveka koji napušta svoju zemlju, dok "Sudbinu" sada "kontrolišu tajkuni jer su otkupilu prava na nju".

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.